Právě vysíláme

Úspěch našich tváří v Podcastu roku! Opravdové zločiny Lucky Bechynkové a Báry Krčmové vyhrály první místo

18. června 2021 8:00
Úspěch našich tváří v Podcastu roku! Opravdové zločiny Lucky Bechynkové a Báry Krčmové vyhrály první místo

Včera večer v Radlické kulturní sportovně v Praze proběhlo slavnostní vyhlášení 3. ročníku soutěže Podcast roku. V kategorii Veřejnoprávní podcast zvítězil zpravodajský pořad Vinohradská 12 z dílny Českého rozhlasu, sekci Autorský podcast ovládl pořad Opravdové zločiny našich tváří, zprávařky Lucky Bechynkové a moderátorky Báry Krčmové.

O výsledku těchto dvou kategorií rozhodli posluchači na webu Podcast roku. Odborní porotci pak ještě vybrali vítěze dalších 7 kategorií.

Rok od roku si u nás podcasty získávají stále více příznivců jak z řad posluchačů, tak tvůrců. „Oproti předešlému roku hlasovalo v soutěži Podcast roku třikrát více posluchačů. V kategorii Veřejnoprávní podcast jednoznačně zvítězil zpravodajský pořad Vinohradská 12 Českého rozhlasu, který se zároveň stal absolutním vítězem s největším počtem hlasů. Vliv na to jistě měla i probíhající pandemie, kdy posluchači více tíhnou ke zpravodajským formátům.

Oproti tomu kategorie Autorský podcast byla daleko vyrovnanější. Opravdové zločiny moderátorek Evropy 2 Lucky Bechynkové a Báry Krčmové sice vyhrály celkem přesvědčivě, ale druhé a třetí místo od sebe dělilo pár hlasů,“ komentuje soutěž Lubor Zoufal, head of digital and strategic development společnosti Active Radio.

Vítěze kategorií Veřejnoprávní podcasty z dílny Českého rozhlasu a České televize a nejlepší autorské podcasty všech ostatních tvůrců vybírali posluchači na webu Podcast roku od 10. května 2021 do 6. června 2021.

Top 10 – Veřejnoprávní podcast

  1. Vinohradská 12
  2. Host Lucie Výborné
  3. ČT Sport/Fotbal fokus
  4. Meteor
  5. Buchty
  6. Historie českého zločinu
  7. Blízká setkání
  8. Balanc
  9. ČT 24
  10. Sádlo

 

Top 10 – Autorský podcast

  1. Opravdové zločiny
  2. U kulatého stolu
  3. Brocast
  4. Kudy běží zajíc
  5. Linka
  6. Vlevo dole
  7. Cukrfree podcast
  8. MMA letem světem
  9. Angličan
  10. Love Is On The Air

 

 

„Cenu odborné poroty jsme oproti loňsku vyhlásili ve více kategoriích. A to v kategorii Objev roku, Osobní rozvoj, Cestování, Byznys, Sport, Zábava a lifestyle a Zpravodajství,“ prozrazuje Lubor Zoufal. V odborné porotě zasedli: šéfredaktor časopisu Forbes ČR Petr Šimůnek, herec a moderátor Lukáš Hejlík, šéfredaktor Rádia Z Ondřej Kopa, vedoucí Rozvoje digitálního audio obsahu Českého rozhlasu Iva Jonášová, šéfredaktor Info.cz Michal Půr, head of PR CNC Radka Bendová a ředitel MSL Czech Republic Radek Vítek.

 

Vítězné podcasty ze seriálu Opravdové zločiny si můžete poslechnout na streamovací aplikaci Youradio Talk nebo na YouTube. Sledovat je můžete i na Instagramu.

 

 

Články, které by tě mohly zajímat