Právě vysíláme

Úspěšnou premiéru na Jizerské 50 mají za sebou Nasty spolu s Evropou 2

14. února 2022 16:04
Úspěšnou premiéru na Jizerské 50 mají za sebou Nasty spolu s Evropou 2

Legendární Jizerská 50 je velmi oblíbená mezi českými celebritami. Letos se mezi ně poprvé na start postavil moderátor Evropy 2 Petr „Nasty“ Cerha. Premiéru zde měla i jeho domovská stanice Evropa 2 v roli hlavního mediálního partnera.

Svoji premiéru na legendární Jizerské 50 si Nasty podle svých slov náramně užil. Vliv na to jistě mělo slunečné počasí, skvělé sněhové podmínky i úžasné prostředí Jizerských hor. „Podle mě jsme tam obkroužili všechny kouty Jizerek. Překvapilo mě, že to relativně rychle uteklo na to, že to má 50 v názvu. Tak z toho jde asi největší respekt,“ vyprávěl v cíli nadšeně moderátor Evropy 2. Dodal: „Za necelý 4 hodiny jsem byl zase zpátky na startu. Jenom tam bylo napsaný cíl. I jsem si pokecal s lidmi po cestě.“ Prozradil na sebe také, že se během závodu neustále kochal. Koukal neustále doprava i doleva. Užíval si skvělou atmosféru, která zde panovala. Velká pochvala směrovala i na výborně zvládnutou organizaci celého závodu. Před každým stoupáním měl připravené občerstvení. Jubilejní 55. ročník podle organizátorů přitáhl rekordní počet účastníků, celkově jich bylo přes osm tisíc. „Je úžasný vidět tolik lidí sportovat. Člověk si uvědomí, že se jako národ umíme hejbat,“ pokračoval moderátor ve vyprávění.

Ač on sám je vášnivý sportovec, tak na běžkách měl natrénováno úplné minimum. Byl sice na skipalpech, ty ale podle něho nemají s běžkami nic společného. „Když trénuji, jsem sám, je to mimo auta a vozovky, tak poslouchám muziku permanentně. Protože to člověka nakopává,“ uvedl Nasty. Vybírá si především rychlejší hudbu, která, jak říká, dupe, a dostane ho do tempa. Rád poslouchá světové DJ, jako např. Tiësta. „Na Jizerské 50 se hudba nedá poslouchat, protože tam se poslouchají nadávky ostatních, jak se tam pletou hůlkami mezi sebou,“ řekl na závěr se smíchem.

Články, které by tě mohly zajímat