Právě vysíláme

VANS oznamují spolupráci s kouzelným světem HARRYHO POTTERA. Máme se na co těšit

23. dubna 2019 14:10
VANS oznamují spolupráci s kouzelným světem HARRYHO POTTERA. Máme se na co těšit

Máme tu něco pro milovníky Harryho Pottera. Můžete očekávat čarovnou spolupráci značky Vans s oblíbenou Školou čar a kouzel v Bradavicích.

Vans má za sebou již nespočet spoluprací. Od Davida Bowieho po Marvel. Tentokrát se značka rozhodla sáhnout po srdeční záležitosti. Společnost o tom dala vědět na svém Twitteru, kde stroze napsali „chystáme pro vás něco magického“. K prohlášení bylo přiloženo video a tento odkaz. 

Kdo by tápal, Vans je populární americká firma vyrábějící obuv.

Vypadá to, že se můžeme těšit na minimálně čtyři modely bot. Podle indicií se nechávají tvůrci inspirovat jednotlivými kolejemi – Havraspárem, Mrzimorem, Nebelvírem a Zmijozelem. 

Pojďme si připomenout pár informací, které o kolejích víme.

Havraspár

Havraspár (v originálu Ravenclaw, spojení slov raven – krkavec či havran a claw – pařát, spár). Kolejními barvami jsou modrá a bronzová (ve filmech modrá a stříbrná). Erbovním zvířetem je orel. Kolejním duchem je Šedá dáma. Studentkou Havraspáru je třeba Cho Changová.

Mrzimor

Mrzimor (v originále Hufflepuff). Kolejními barvami jsou žlutá a černá. Žlutá znázorňuje pšenici a černá půdu. Erbovním zvířetem je jezevec. Mrzimorským elementem je země. Kolejním duchem je Tlustý mnich. Na tuto kolej chodil například Cedric Diggory.

Nebelvír

Nebelvír (v originále Gryffindor). Kolejními barvami Nebelvíru jsou rudá a zlatá. Erbovním zvířetem je lev. Kolejním duchem je Sir Nicholas, známější pod jménem Skoro bezhlavý Nick. Na koleji studovali mimo jiné Neville Longbottom, Weasleyovi, Harry Potter, Hermiona Grangerová nebo Albus Brumbál.

Zmijozel

Zmijozel (v originále Slytherin) byl založen Salazarem Zmijozelem. Salazar chtěl, aby se žáci vybírali jen z čistokrevných kouzelnických rodin, což vedlo k rozkolu mezi ním a ostatními třemi zakladateli. Erbovním zvířetem je had. Kolejním duchem je Krvavý baron. V této koleji byl bývalým žákem i Tom Raddle neboli Lord Voldemort. Studovali zde také Draco Malfoy, Dolores Umbridgeová, Severus Snape, Belatrix Lestrangeová nebo Horácio Křiklan.

Zdroj: www.altpress.com, Twitter, Vans, edition.cnn.com.

Články, které by tě mohly zajímat