Právě vysíláme

Venom 2: Carnage přichází míří do kin! Tom Hardy opět předvede jednu z nejlepších komiksových postav

12. října 2021 10:20
Venom 2: Carnage přichází míří do kin! Tom Hardy opět předvede jednu z nejlepších komiksových postav

Tom Hardy se vrací na plátna kin v roli vražedného ochránce Venoma, jedné z nejpopulárnějších a nejkomplexnějších postav komiksového světa společnosti Marvel. Ve filmu si zahráli také Michelle Williams, Naomie Harris a Woody Harrelson, který ztvárnil roli padoucha Cletuse Kasadyho a zároveň Carnage.

Celovečerní film Venom divákům představil oblíbenou postavu společnosti Marvel na plátnech kin ve dlouho očekávané titulní roli vlastního snímku. Film celosvětově utržil přes 856 milionů dolarů a Eddie, odhodlaný, ale současně sebestředný novinář, a Venom, mimozemský symbiont, který se zmocnil Eddieho těla, se v něm museli naučit spoléhat jeden na druhého, aby přežili. Eddiemu se dařilo mnohem lépe, pokud se řídil Venomovou filozofií, která se dá shrnout jako „buď druhé sežereš ty, nebo sežerou oni tebe“ (a v jeho případě je to myšleno nepříjemně doslovně), a Venom se svým okolím zase vycházel podstatně lépe díky Eddieho hlubokému smyslu pro spravedlnost.

Ve snímku Venom 2: Carnage přichází se zmíněné metaforické manželství začíná skutečně poněkud hroutit. Samozřejmě, že má pořád své kladné stránky… Eddie Venomovi dovolil ukousnout hlavu jakémukoliv padouchovi, a symbiont se plnění tohoto úkolu rozhodně ujal s velkým nadšením, začal si říkat smrtící ochránce a pochutnávat si v zájmu spravedlnosti na zástupech padouchů… A Eddiemu se v jeho kariéře daří taktéž velice dobře a podařilo se mu získat možnost posledního rozhovoru se sériovým vrahem Cletusem Kasadym, což je velice prestižní příležitost, která by v Eddieho životě mohla změnit mnohé.

 

Tenhle film je v podstatě milostným příběhem,“ říká Andy Serkis, který snímek Venom 2: Carnage přichází režíroval. „Ale není to milostný příběh takový, jaký byste očekávali. V zásadě pojednává o pozoruhodném vztahu symbionta a jeho hostitele. Každý milostný vztah má svá úskalí, své kladné chvíle a chvíle krize.“

Hardy do natáčení každého filmu, na kterém se podílí, vkládá skutečně maximum, ale v tomto případě tento závazek posunul na zcela novou úroveň: poprvé za svou kariéru se na filmu podílel také po stránce příběhu, kdy společně s Kelly Marcel, která současně napsala scénář, vypracovali námět.

Hlavního padoucha Carnage ztvárnil slavný herec Woody Harrelson. „Na představení Carnage na filmových plátnech diváci dlouho čekali a konečně se dočkali,“ popisuje producent snímku Avi Arad. „Jedná se o Venomova největšího nepřítele, který je ve všech ohledech silnější a násilnější. Skutečnost, že jeho hostitelem je sériový vrah Cletus Kasady, tomu ani v nejmenším nepomáhá.“

Film Venom 2: Carnage přichází v kinech s Evropou 2 již od středy 13. října 2021.

 

Články, které by tě mohly zajímat