Právě vysíláme

Yemi: Občas mi nad nenávistnými komentáři zůstává rozum stát

13. prosince 2022 15:34
Yemi: Občas mi nad nenávistnými komentáři zůstává rozum stát

Tanečník a choreograf Yemi byl hostem Insta-Callu Evropy 2 s Ondrou Urbanem a Petrem Říbalem. Téma k hovoru bylo jasné – cesta kolem Měsíce, na kterou se Yemi vypraví s dalšími sedmi vybranými lidmi.

Českého tanečníka a choreografa Yemiho vybral japonský miliardář Jusaku Maezawa mezi osmičku těch, kteří se s ním vypraví na cestu kolem Měsíce. Oznámil to v pátek v ranních hodinách. Podnikatel vybíral z přibližně milionu uchazečů z 249 zemí světa. „Je to pro mě hrozně krásný. Doba je těžká, zima na krku, v posledních měsících nebylo moc důvodů k radosti. A tohle mě hrozně nabíjí,“ sdílel své nadšení z výběru a ohlasů Čechů sám Yemi, který byl hostem Insta-Callu Evropy 2.

Pokud vše půjde dobře, mohl by se do vesmíru vypravit už v příštím roce. „K Měsíci budeme cestovat tři dny, nahoře budeme šest až osm dní. Prostor té rakety je opravdu velkorysý. Bude připravena k tomu, aby vezla lidi šest měsíců na Mars. A my ve stejné poletíme jen kolem Měsíce. Což je luxusní velikost,“ popsal tanečník.

Proč byl právě Yemi z tolika uchazečů zvolený? Sám neví. Tuší však, že mohla Maezawu zaujmout jeho konzistence v tom, co dělá. „Například v pomáhání dětem ve vzdělání v těch oblastech světa, kde se jim takové pomoci nedostává.“

Sám by rád lidem nabídl možnost se na tomto projektu alespoň trochu účastnit. „Chtěl bych jim umožnit trénovat se mnou, jak psychicky, tak fyzicky, učit se se mnou věci související s cestou. A taky chci, aby pak, až pojedeme nahoru, nějaké věci rozhodli. Třeba co si vezmu s sebou,“ prozradil Yemi s tím, že více se dozví jeho příznivci příští rok.

Nenávistné vzkazy

Ačkoliv má bývalý moderátor Esa radost, všímá si i nenávistných projevů vůči své osobě. „Ty taky sdílím. Každý žijeme ve své bublině a myslíme si, že tady nejsou. Když však vylezu ze své bubliny, zjistím, že tomu tak není. Občas si přečtu fórum pod článkem a zůstává mi nad tím rozum stát,“ přiznal Yemi.

„Sdílím tyhle věci proto, protože chci, aby lidi v mojí bublině viděli, že to není vyřešené. Že nemáme stejný názor. A že jsou lidi, kteří se narodí na nějakém místě, nikdy nevytáhnou paty z domu, mají omezenou perspektivu a jsou líní si něco zjistit. Kydají ti hovna na hlavu, aniž by tě viděli a znali tě, ale názor mají jasný. Jen podle tvého obrázku. Já mám za těch 41 let už hroší kůži, ale mrzí mě, když mi pak píšou lidi, co tohle zažívají. A vím, že nežijí v takové bublině, kterou já si můžu vytvořit.“

Články, které by tě mohly zajímat