Právě vysíláme

Zorka Hejdová a Katka Říhová se vrací do vysílání. Zpět je i Ranní show

31. srpna 2021 12:10
Zorka Hejdová a Katka Říhová se vrací do vysílání. Zpět je i Ranní show

Oblíbená moderátorka Zorka Hejdová a zprávařka Katka Říhová se po mateřské dovolené vrací do vysílání. Posluchači Evropy 2 se na ně mohou těšit už ve středu 1. září 2021, kdy v éteru opět uslyší také Ranní show s Leošem Marešem a Patrikem Hezuckým.

Zatímco Leoš Mareš a Patrik Hezucký se do vysílání vrací po dvouměsíční prázdninové pauze, Zorku Hejdovou a Katku Říhovou posluchači uslyší po téměř půlroční pauze. Během ní se moderátorka a zprávařka staly maminkami, a tak muselo jít rádio stranou. Jak ale obě uvedly, zpět do vysílání se těší.

„Přestože je pro mě teď péče o syna prioritou, od osmnácti let jsem v éteru a teď mi to chybělo, ne že ne,“ přiznává Zorka Hejdová. „Skloubit mateřské a pracovní povinnosti a najít balanc mezi tím bude pěkná výzva, ale já se těším a věřím, že to zvládneme.“

Zorka Hejdová (foto: Instagram)

Zorka Hejdová (foto: Instagram)

O syna Nikolase se bude převážně starat tatínek Míra Hejda, Zorka ale počítá také s pomocí babiček a kamarádky. „V rádiu mám domluvený režim, který mi umožní být zpět v práci, a přesto co nejvíc s malým. Každopádně Nikolas bude samozřejmě co nejvíc s tatínkem. Určitě využijeme i babičky a moje kamarádka ze základní školy pracuje jako chůva, takže jsem domluvená s ní. Asi bych měla obavy svěřit Nikolase někomu úplně cizímu, muselo by to být na hodně dobré doporučení,“ prozradila Zorka pro Evropu 2.

Chůva se bude starat také o dceru Katky ŘíhovéSofince je teď půl roku, tak doufám, že to spolu zvládneme,“ věří zprávařka, pro kterou bylo toto léto jiné než ta předchozí. „Užila jsem si ho bez vysílání, ale za to na mateřské, takže to byl větší zápřah, než kdybych chodila do rádia. Bylo to ale krásné léto a vlastně mě trochu mrzí, že už končí. To ale znamená, že se za chvilku uslyšíme v éteru, a to je zase věc, na kterou se těším. Takže se vlastně pořád na něco jenom těším,“ říká s úsměvem.

Katka Říhová (foto: Evropa 2)

Katka Říhová (foto: Evropa 2)

Zatímco Katka se odhodlala s malou Sofinkou vyrazit v létě do zahraničí, Zorka Hejdová si ho užívala doma v Čechách. „Upřímně, cestování mi chybí, ale to si užijeme, až bude Nikolásek trošku větší. Počasí u nás bohužel za moc nestálo, takže grilovačky a koupačky bych spočítala na prstech jedné ruky,“ směje se moderátorka.

Vedle Zorky Hejdové a Katky Říhové se do vysílání vrací také Leoš MarešPatrikem Hezuckým a jejich Ranní show. Spolu otevřou už 24. sezónu. „Mám radost, že od září můžu opět začít chodit do zábavy, protože moderování Ranní show není práce,“ těší se Leoš.

Články, které by tě mohly zajímat