Právě vysíláme

16 překvapujících faktů o seriálu Přátelé, které jste možná vůbec nevěděli

30. září 2017 13:10
16 překvapujících faktů o seriálu Přátelé, které jste možná vůbec nevěděli

Seriál Přátelé je prostě legendární! Můžeme si ho pouštět pořád dokola a stejně se nám neomrzí. Zjistěte o něm pár zajímavostí, které vás dost možná překvapí. Věděli jste například, kdo z hlavních postav bral drogy nebo kdo měl ve skutečnosti problém otěhotnět?

  1. Úvodní scéna, ve které herci tančí ve fontáně, se natáčela v Los Angeles ve 4 hodiny ráno. Voda byla super studená a musela být několikrát ohřívána. Naštěstí se nikdo z účinkujících nenastydl.
  2. Blonďatá kráska Lisa Kudrow, alias bláznivá Phoebe, přišla o panenství až po svatbě ve věku 32 let.
  3. Courteney Cox měla původně hrát Rachel. Jakmile si však přečetla scénář, začala režiséra přemlouvat, aby si mohla raději zahrát Moniku.
  4. Když Phoebe v seriálu čekala trojčata, byla její představitelka ve skutečnosti také těhotná. Filmaři kvůli ní museli trochu pozměnit děj příběhu.
  5. Courteney Cox je jedinou, která nebyla za roli v seriálu nominovaná na cenu Emmy. Chudák ženská. To ji určitě muselo trápit.
  6. Matthew Perry byl během natáčení závislý na tvrdých drogách. Po krátké době se rozhodl pro léčení, což se trochu podepsalo na jeho postavě. Ztloustnul.
  7. Seriál měl mít původně jen 4 hlavní postavy – Moniku, Rachel, Joeyho a Rosse. Další dvě – Phoebe a Chandler měly být jen vedlejší.
  8. Všichni herci měli stejnou výši honorářů. Za první díly dostávali 22 tisíc dolarů za epizodu. Po letech natáčení se jejich platy zvedly na milion za jeden díl. To je teda síla.
  9. Postava Chandlera měla být původně homosexuální. Producenti si to ale naštěstí rozmysleli.
  10. Bruce Willis hrál v seriálu Přátelé zadarmo. Byl velmi štědrý a peníze, které měl dostat, věnoval charitě.
  11. Fanoušci Přátel se mohli jít podívat na natáčení Přátel zcela zdarma. Režisér potřeboval vědět, jak vtípky působí na lidi.
  12. Monika měla problém otěhotnět nejen v seriálu, ale i v osobním životě.
  13. Poslední díl celého seriálu měl legendární sledovanost. Přes 50 milionů diváků bylo zvědavých na poslední vystoupení šestice přátel.
  14. James Michael Tyler, který ztvárnil postavu Gunthera, byl do úlohy obsazený právě kvůli tomu, že byl skutečný barista a uměl jako jediný dobře zacházet se strojem na espresso.
  15. Jennifer Aniston téměř nehrála v poslední sérii. Rozbíhala zrovna svou hereckou kariéru a měla velmi nabitý program. Kvůli ní se snížil i původní počet 24 dílů na 18, aby se mohla, co nejdříve věnovat natáčení filmů.

     

    Jaké apky by používali Přátelé, kdyby byli natočení dnes?

Články, které by tě mohly zajímat