Právě vysíláme

Aktivistka Greta Thunberg bude mít vlastní seriál

17. února 2021 12:10
Aktivistka Greta Thunberg bude mít vlastní seriál

Greta Thunberg bude mít seriál. Osmnáctiletá enviromentální aktivistka jím naváže na film Greta, který vyšel minulý rok.

Osmnáctiletá Greta Thunberg chystá vlastní seriál. Půjde o několikadílný televizní dokument pojednávající o životním prostředí a klimatických změnách. Kromě jiného se v něm diváci více dozví i o Švédce samotné, soustředit se totiž bude i na její vyrůstání v „záři reflektorů“.

Tvůrci minisérie zatím více neprozradili, běžet by však měla na kanále BBC. „Klimatické změny jsou velkým problémem naší společnosti, takže nám přišlo správné natočit o tom seriál. A pracovat na něm s Gretou, to je velké privilegium. Dostali jsme tak náhled do toho, jaké je to být celosvětovou ikonou a jednou z nejznámějších tváří na planetě,“ uvedl výkonný producent BBC, Rob Liddell.

Práci před kamerou už si Greta Thunberg vyzkoušela ve filmu Greta, který byl uvedený v roce 2020. Snímek ji sleduje coby nejslavnější šestnáctiletou školačku bojující za zlepšení klimatu. Zatímco někdo ji za její snahu obdivuje, jiní aktivistku považují jen za zmanipulované dítě.

Švédka na začátku roku oznámila, že si již nikdy nechce kupovat žádné oblečení. „V nejhorším případě si můžu pořídit nějaké z druhé ruky,“ uvedla tehdy a dodala: „Je mi docela jedno, co o mně lidé říkají, pokud to pomůže určité věci změnit.“

Zdroj: BBC, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat