Právě vysíláme

Alain Delon se rozhodl podstoupit eutanázii, nechce být nemohoucím starcem

26. března 2022 9:10
Alain Delon se rozhodl podstoupit eutanázii, nechce být nemohoucím starcem

Herec Alain Delon se rozhodl podstoupit eutanázii, tedy asistovanou sebevraždu. Jeho syn to potvrdil německé stanici RTL, podle kterého už má dokonce otec sepsanou závěť. Jak uvedl, Delon se na sklonku života nechce stát nemohoucím starcem.

Podle Anthonyho Delona plánuje podstoupit jeho otec eutanázii ve Švýcarsku, kde dlouhodobě žije. Až se herec rozhodne dobrovolně odejít ze světa, bude stát syn při něm. „Je to i podle mě nejlogičtější a nejpřirozenější způsob, jak zemřít. Od určitého věku a momentu máme právo svůj život potichu ukončit – bez nemocnic, injekcí a toho okolo,“ uvedl.

Pro dobrovolný odchod ze světa se rozhodla i Delonova ex-manželka Nathalie, s nímž právě Anthonyho měl. „Byl jsem s ní až do poslední chvíle. Byla vážně nemocná a chtěla také podstoupit eutanázii,“ prozradil herec s tím, že vše včetně lékaře už tehdy bylo připraveno. „Naštěstí jsme celý ten proces nemuseli podstoupit.“

Delon starší má osmašedesát let. I vzhledem k jeho věku se mu tak v minulosti nevyhnuly zdravotní problémy. V roce 2020 byl hospitalizovaný pro opakované migrény. Jak později lékaři zjistili, herec utrpěl mrtvici. „Stárnutí stojí za nic. A člověk s tím nemůže nic dělat. Ztrácím svůj obličej, zrak, když se postavím na nohy, cítím, jak mě bolí kotník,“ svěřil se s potížemi v rozhovoru pro francouzský časopis Le Point.

Podle všeho má dokonce sepsanou závěť. „Nechci, aby v tom byl nepořádek,“ prozradil rovněž pro zmíněný časopis.

Články, které by tě mohly zajímat