Právě vysíláme

Alec Baldwin dokončí natáčení filmu Rust, při kterém zastřelil kameramanku

19. února 2023 14:17
Alec Baldwin dokončí natáčení filmu Rust, při kterém zastřelil kameramanku

Podle amerických médií dokončí Alec Baldwin natáčení filmu Rust, které bylo po smrti kameramanky Halyny Hutchins v říjnu 2021 pozastaveno. Herec zůstane v hlavní roli, oznámení přitom přichází jen několik dnů poté, co Baldwina obžalovali z neúmyslného zabití Hutchins.

K nešťastnému incidentu došlo v říjnu 2021 při natáčení snímku Rust na ranči nedaleko Santa Fe v Novém Mexiku. Štáb zrovna v kostele nacvičoval scénu, při níž měl Baldwin vystřelit. Místo slepých nábojů však byly ve zbrani ostré. Jeden z nich zasáhl kameramanku Halynu Hutchins, která krátce poté zemřela.

Natáčení Rust bylo okamžitě pozastaveno. Do nynějška probíhají soudní procesy. Zatímco ten s vdovcem Matthew Hutchinsem Baldwin urovnal, prokuratura ho a zbrojířku Hannah Gutierrez Reed, která měla na místě na starosti právě zbraně, před několika dny obžalovala z neúmyslného zabití. Právník herce Luke Nikas toto rozhodnutí označil za „obrovský justiční omyl“.

„Pan Baldwin neměl důvod věřit, že byl ve zbrani ostrý náboj. Nebo kdokoliv na natáčení filmu. Věřil profesionálům, s nimiž pracoval, a kteří ho ujistili, že jsou ve zbrani jen slepé náboje. Budeme bojovat a vyhrajeme!“ nechal se slyšet.

Veřejnost si dlouho kladla otázku, zda bude natáčení Rust pokračovat. Až začátkem letošního roku však padlo definitivní rozhodnutí. Na plac se měl původně vrátit Baldwin už v lednu, kvůli soudním stáním s manželem Hutchins bylo ale filmování přesunuto na březen. Zúčastnit by se ho měli téměř všichni, kdo na snímku pracovali. Připojí se k nim Bianca Cline, která za kamerou nahradí právě Hutchins.

O Halyně Hutchins v budoucnu vznikne dokumentární snímek. Zobrazovat bude její život i práci včetně jejích posledních momentů při natáčení Rust.

Články, které by tě mohly zajímat