Právě vysíláme

Alec Baldwin poprvé od tragické události promluvil. Unikla i nahrávka z telefonátu záchranářům

23. října 2021 7:45
Alec Baldwin poprvé od tragické události promluvil. Unikla i nahrávka z telefonátu záchranářům

Alec Baldwin při natáčení westernu Rust patrně nešťastnou náhodou zastřelil hlavní kameramanku a postřelil režiséra filmu Joela Souzu. Během dne byl herec vyslýchán, posléze o incidentu na Twitteru sám promluvil. Vyjádřil hluboký smutek a soustrast rodině zesnulé ženy.

Podle vyšetřovatelů střílel Baldwin ze zbraně, která sloužila jako rekvizita. Hollywoodská odborová organizace v oběžníku adresovaném jejím členům uvedla, že zbraň obsahovala jeden ostrý náboj. Policie ve svém vyjádření nepoužila slovo „nehoda“ a hodnocení incidentu odložila na pozdější dobu.

„Neexistují žádná slova, která by dokázala vyjádřit můj šok a smutek nad touhle tragickou událostí, která vzala život Halyně Hutchins, manželce, matce a naší obdivované kolegyni. Plně spolupracuji s policií, aby vyšetřila, jak ke tragédii došlo. Jsem v kontaktu s jejím manželem, nabízím mu i jeho rodině svou pomoc. Mé srdce je zlomené,“ napsal Baldwin na svém Twitteru.

Incident se stal při kamerové zkoušce

Na tísňovou linku se produkce obrátila ve čtvrtek odpoledne místního času. Nahrávka nyní koluje po sociálních sítích. Žena v ní ohlašuje osoby zraněné při střelbě během natáčení. V telefonátu z ní frustrovaně. „Řval na mě u oběda kvůli revizím ve scénáři. Tihle zku**ysynové… Viděl jsi ho, jak přišel k mému stolu a křičel na mě? Měl na starosti kontrolu zbraní, je zodpovědný za to, co se stalo,“ říká někomu v místnosti.

Zároveň je v telefonátu slyšet, že se incident stal během kamerové zkoušky. Poté mobil předala muži, který ženě na tísňové lince dodal, že jsou „obě osoby při vědomí“. Uvedl také, že je na místě lékař najatý přímo produkcí.

Rust je westernový snímek z pera režiséra Souzy, na kterém se jako koproducent podílí i Baldwin. Herec známý z filmů Manželství, Podnikavá dívka či Beetlejuice ve westernu obsadil roli psance Harlanda Rusta, který přispěchá na pomoc svému 13letému vnukovi odsouzenému na smrt. Příběh je zasazen do 80. let 19. století.

Tragická smrt připomněla incident z roku 1993, kdy po zásahu ostrým nábojem z rekvizitní zbraně ve svých 28 letech zemřel herec Brandon Lee při natáčení thrilleru Vrána.

Články, které by tě mohly zajímat