Právě vysíláme

Amber Heard nemá na zaplacení milionového odškodné. Co jí hrozí?

4. června 2022 12:14
Amber Heard nemá na zaplacení milionového odškodné. Co jí hrozí?

Amber Heard podle její právničky nemá na zaplacení milionového odškodného. Elaine Bredehoft pro TODAY uvedla, že se herečka proti verdiktu odvolá a nebude schopna zaplatit odškodné 10,4 milionu dolarů, které porota udělila Deppovi. Sociální sítě a kamery v soudní síni udělaly ze soudního procesu „zoo“, dodala.

Právnička Amber Heard v exkluzivním rozhovoru pro Today uvedla, že věří, že právní tým Johnnyho Deppa pracoval na „démonizaci“ její klientky a byl schopen potlačit „obrovské množství důkazů“ v ostrém soudní procesu, který Depp ve středu vyhrál.

„To proto, že byla démonizována,“ řekla právnička Elaine Charlson Bredehoft Savannah Guthrie o verdiktu. „U tohoto soudu bylo povoleno několik věcí, které neměly být povoleny, a to způsobilo, že porota byla zmatená.“

Sedmičlenná porota udělila Deppovi 10 milionů dolarů jako kompenzační odškodnění související se ztrátou zaměstnání a kariérních příležitostí, dalších 5 milionů dolarů jako odškodné s trestem poté, co našla jasné a přesvědčivé důkazy, že ho Heard pomlouvala. Soudkyně okresu Fairfax snížila represivní odškodné na 350 000 dolarů, protože to je zákonný limit ve státu Virginie. Depp požadoval 50 milionů dolarů jen kvůli ztrátě role Jacka Sparrowa v Pirátech z Karibiku přišel o 22 milionů dolarů.

„Od samého začátku bylo cílem předložit tento případ odhalit pravdu bez ohledu na výsledek,“ řekl Depp v prohlášení. „Mluvit pravdu bylo něco, co jsem dlužil svým dětem a všem, kteří zůstali neoblomní v jejich podpoře. Cítím se klidný, když vím, že jsem to konečně dokázal.“

„Je to hrozná zpráva,“ řekla Bredehoft a pokračovala: „Je to významný průšvih. Dokud nevytáhnete telefon a nenatočíte, jak vás manžel nebo vaše drahá polovička bije, v podstatě vám nebude věřit.“

Zda si může Amber dovolit vyplatit Johnnymu odškodné, odpověděla Bredehoft zcela jasně: „Ne, v žádném případě ne,“ poté dodala, že pevně doufá, že se jim povede proti rozsudku odvolat. „Má k tomu skvělé důvody. Máme spoustu důkazů, na které nedošlo,“ nechala se slyšet zástupkyně Amber Heard. Otázkou je, proč tyto skvělé důkazy nepředložily u šestitýdenního soudního procesu během kterého se řešil jakýkoliv malý detail.

Pokud se neodvolá nebo bude žádost zamítnuta a Amber nebude mít na zaplacení odškodného, může jí soud sáhnout na úspory, ale také na budoucí mzdy. Což by znamenalo, že její výplaty budou odstaveny a musela by z každé mzdy odvést část peněz Deppovi. Další variantou je vyhlášení bankrotu, pak by se placení mohla vyhnout úplně.

Zda po ní Depp bude částku vymáhat, není jisté. Herec se několikrát nechal slyšet, že mu nejde o finanční odškodnění, ale především o odhalení pravdy a očištění svého jména.

Články, které by tě mohly zajímat