Právě vysíláme

Americké televizní ceny Emmy se kvůli koronaviru udílely virtuálně. Kdo získal slavnou sošku?

21. září 2020 13:10
Americké televizní ceny Emmy se kvůli koronaviru udílely virtuálně. Kdo získal slavnou sošku?

Letošní 72. ročník amerických televizních cen Emmy se kvůli pandemii koronaviru uskutečnil bez osobní účasti diváků i bez červeného koberce. Udílelo se pouze virtuálně.

Emmy Awards 2020 ovládl seriál Strážci (Watchmen) s 11 výhrami, včetně ceny za nejlepší minisérii. Kanadský sitcom Schitt’s Creek získal devět zlatých sošek, včetně ceny za nejlepší komediální seriál. Jako nejlepší dramatický seriál vybrala americká televizní akademie Boj o moc (Succession), jehož tvůrce Jesse Armstrong využil příležitost i ke kritice amerického prezidenta Donalda Trumpa za „mizerné“ zvládnutí epidemie koronaviru ve Spojených státech.

 

„Nikdo nepůjde poražen domů, protože všichni už doma jsou,“ zavtipkoval na začátek slavnostního večera jeho americký moderátor Jimmy Kimmel. Na kameru také ujistil diváky, že v publiku opravdu nikdo není. „Samozřejmě nemáme publikum. Toto není volební mítink MAGA, jsou to Emmy,“ řekl Kimmel s odkazem na Trumpovu volební kampaň Make America Great Again (MAGA).

Velkou radost projevila herečka Zendaya, která se ve svých 24 letech stala nejmladší vítězkou v kategorii nejlepší herečka v dramatu. Vysloužila si to ztvárněním problematické dospívající dívky v dramatickém seriálu Euforie z prostředí středoškoláků. Zendaya se o radost z ceny podělila s přáteli a příbuznými, s nimiž byla vidět na videu. „Většinou nebrečím, snažila jsem se, aby mne to nepřemohlo, byla to velmi emocionální chvíle a ještě jsem tomu neuvěřila,“ řekla herečka.

 

Na jevišti v hale v Los Angeles, odkud se ceremonie přenášela v přímém přenosu, se objevilo jen několik celebrit, které vyhlašovaly vítěze. Jako první to udělala herečka Jennifer Aniston, která virtuálně předala cenu za nejlepší herečku v komediální sérii Schitt’sCreek Catherine O’Haře. Jennifer na svém Instagramu zveřejnila vtipnou fotografii z příprav na nestandardní udílení cen.

 

Ceny Emmy se letos přebíraly virtuálně a jejich držitelé za ně děkovali přes internet z gaučů a křesel svých bytů. Ceremoniál se tak de facto konal na 130 místech v desítce zemí.

 

Zdroj: ČTK, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat