Právě vysíláme

APPLE za nejasných okolností zrušil premiéru svého nového filmu!

21. listopadu 2019 13:10
APPLE za nejasných okolností zrušil premiéru svého nového filmu!

Americká společnost Apple zrušila plánovanou premiéru nového snímku The Banker. Snímek, v němž hlavní role ztvární Samuel L. Jackson a Anthony Mackie, je momentálně obklopen několika nejasnostmi.

Zajímavá změna

Nový sníměk The Banker (v překladu Bankéř) měl zdobit nový streamovací portál Apple TV Plus už od ledna. Tento cíl se ovšem zdá poněkud nerealistický – firma ze Silicon Valley totiž zrušila plánovanou premiéru snímku na festivalu AFI. Důvodem tohoto rozhodnutí nebyl jasný. Americká firma tvrdila, že kvůli událostem z minulého týdnu se na snímek musí znovu kouknout a trochu ho doladit. Více informací Apple nedodal. Snímek The Banker tak na festivalu AFI nahradil film Marriage Story.

The Banker je o dvou mužích, kteří si vybudovali úspěšné obchodní impérium v Kalifornii v padesátých letech, navzdory rasistickým názorům tehdejší americké společnosti. Minulý týden začala internetem kolovat stížnost jedné ženy, která tvrdila, že je příbuzná jedné z hlavních hvězd tohoto snímku, Bernarda Garretta Juniora. Žena tvrdila, že filmaři zkreslili pravdu a ignorovali incidenty sexuálního zneužívání v Garrettově rodině. Americká média spekulují, že rozhodnutí zrušit premiéru filmu přišlo právě jako reakce na tuto kritiku.

Zdroj: Variety, YouTube, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat