Právě vysíláme

Autor Krysáků připravuje seriál o rodinách hovínek. Odehrávat se bude v Brně a namluví ho Dejdar, Liška či Vondráčková

21. března 2021 13:10
Autor Krysáků připravuje seriál o rodinách hovínek. Odehrávat se bude v Brně a namluví ho Dejdar, Liška či Vondráčková

Autor úspěšného večerníčku Krysáci chystá další animovaný seriál. Hovnays bude vyprávět o třech rodinách hovínek, které se sejdou v podzemí brněnské kanalizace. Odtud se vypraví na pouť za bílou porcelánovou záchodovou mísou.

Cyril Podolský, z jehož dílny pochází večerníček Krysáci a je také autorem knih Strašidelný herbář či Čarovná rolnička, připravuje animovaný seriál. Ten bude pojednávat o krásných duších ve škaredých tělech. Tato těla ztvární tři rodiny hovínek, podle kterých se seriál bude jmenovat Hovnays.

„Jedna žije v zadku, druhá v suchém záchodku a třetí ve křoví. Jednoho dne se sejdou v podzemí brněnské kanalizace, odkud vyrazí na pouť za bílou porcelánovou WC mísou. Nikdo z nich přitom neví, jestli mísa, o které vyprávěl starý děda Hovnays, opravdu existuje,“ láká autor na seriál.

Kromě něj se rodiny hovínek objeví ve filmu, a i ve skečích, které tvůrci nahrají na internet. Projekt vznikal „na koleně“, ateliérem byla ložnice, dílnami kuchyň a obývací pokoj.

Hovnaysovi namluvili Martin Dejdar, Lucie Vondráčková, Pavel Liška, Jaroslav Dušek a další. Za hudebním doprovodem pak stojí kapela Tři sestry. Seriál nevyjde jen v češtině, tvůrce chystá také anglickou, německou i polskou verzi.

Zdroj: Hovnays

Články, které by tě mohly zajímat