Právě vysíláme

Ben Stiller vyrazil na Ukrajinu. „Jste můj hrdina,“ řekl Zelenskyjmu

22. června 2022 13:10
Ben Stiller vyrazil na Ukrajinu. „Jste můj hrdina,“ řekl Zelenskyjmu

Ben Stiller je další z celebrit, která zamířila do Kyjeva za prezidentem Zelenskyjm. Setkal se s ním symbolicky na mezinárodní den uprchlíků, aby mu složil poklonu. „Jste můj hrdina,“ řekl mu.

Ben Stiller je dlouhodobě součástí UN Refugee Agency, která zachraňuje životy a bojuje za práva uprchlíků a násilně vysídlených komunit. Aktivně nyní podporuje ukrajinské občany, kteří přišli kvůli válce o své domovy. Jako ambasador vyrazil Stiller do Kyjeva, kde se setkal s prezidentem Zelenskyjmu. „Je to pro mě obrovská čest. Jste můj hrdina,“ vzdal mu poctu herec.

Zároveň vyjádřit svůj úžas nad tím, že se vzdal herecké kariéry a stal se skutečným vůdcem. „Způsob, jakým vedete svou zemi – vlastně celý svět. Ukončil jste svou skvělou hereckou kariéru, abyste dělal tohle.“ Zelenskyj mu však hned oponoval. „Ne tak skvělou kariéru jako je vaše.“

Stiller zároveň navštívil uprchlíky v Polsku, kde jich je přes milion. „Ochrana lidí, kteří byli nuceni uprchnout, je globální zodpovědností. Musíme si připomínat, že tohle se může stát komukoliv z nás,“ řekl jim.

Stejně jako herec v minulosti na Ukrajinu přicestovala například Angelina Jolie, která navštívila Lvov. Vzniklo dokonce video zachycující, jak se herečka při spuštění sirén utíkala schovat do krytu. Krátce po vypuknutí konfliktu se pak se Zelenskyjm setkal také Sean Pean, v zemi plánoval natočit dokumentární film o tamní situaci.

Články, které by tě mohly zajímat