Právě vysíláme

Bodyguard Podvodníka z Tinderu zbrojí proti Netflixu, požaduje finanční kompenzaci

25. února 2022 9:10
Bodyguard Podvodníka z Tinderu zbrojí proti Netflixu, požaduje finanční kompenzaci

Podvodník z Tinderu je hitem Netflixu. Simon Leviev vymámil z několika žen stovky tisíc korun, ve vězení přitom strávil pouze několik měsíců. Po uvedení dokumentu se na něj strhl mediální hon, který se dotkl i jeho bodyguarda Piotra. Ten nyní požaduje po Netflixu odškodné.

Ve filmu Podvodník z Tinderu zazní zmínka o bodyguardu Piotrovi, který doprovázel Simona Levieva na každém kroku, několikrát. Při vydírání partnerek Leviev dokonce použil fotografie zakrváceného Piotra k získání dalších peněz, které pak často použil na výlety s dalšími „přítelkyněmi“. Právě tyto snímky se objevily také ve zmiňovaném dokumentu, což se ochránci Levieva nelíbí.

Po Netflixu požaduje za jejich použití odškodné ve výši téměř sta milionů korun a oficiální omluvu. „Nikdo nemá právo zbavit člověka jeho základních práv. Vzít mu jeho fotku nebo použít osobní data,“ uvedla právnička Parafianowicz.

„Film vůbec nezohledňuje příběh mého klienta. A co musím podtrhnout, nikdy proti němu nebyla vznesena žádná obvinění. Nebyl zapletený do Simonova byznysu. I přesto si mnoho sledujících myslí, že ano,“ řekla a dodala, že se Netflix jejího klienta nedotázal, zda může použít jeho zakrvácenou fotografii.

„Jako výsledek jeho nečekané publikace ve filmu a jeho velké popularity přišel můj klient během jediného dne o anonymitu, možnost pracovat jako bodyguard a dobrou reputaci. Psychicky je na tom teď Piotr špatně.“

Proti filmu se ohrazuje i sám Leviev, jenž říká, že není takovým monstrem, jakým ho snímek vykresluje. „Byl jsem jen svobodný chlap, který se chtěl na Tinderu seznámit s holkama,“ uvedl. Údajně plánuje vydat vlastní verzi příběhu a připravuje také seznamovací show.

Články, které by tě mohly zajímat