Právě vysíláme

Bruci Willisovi odebrali ocenění za nejhorší herecký výkon kvůli zdravotním problémům

5. dubna 2022 8:53
Bruci Willisovi odebrali ocenění za nejhorší herecký výkon kvůli zdravotním problémům

Organizátoři americké filmové anticeny Zlatá malina letos vytvořili zvláštní kategorii jen pro herce Bruce Willise. Po smutné zprávě, která nedávno vyšla, se pořadatelé rozhodli Brucovi anticenu odebrat.

Ceny Zlatá malina samy sebe označují za „ošklivého bratrance“ Oscarů, nejprestižnějších hollywoodských ocenění. Bruce se za uplynulý rok objevil v osmi převážně nízkorozpočtových filmech, které na specializovaném serveru Rotten Tomatoes od filmových kritiků nedostaly hodnocení vyšší než 20 procent.

Minulý rok podle organizátorů anticen přinesl „nesnesitelné muzikály, ubohé napodobeniny thrillerů prosté jakéhokoliv vzrušení (thrill), téměř dvouhodinový snímek plný skryté reklamy, a více Bruce Willise, než kolik by dokázal strávit jakýkoliv hladový divák“.

Vzhledem k velkému počtu filmů, v nichž se Willis objevil, mu organizátoři anticeny vytvořili vlastní kategorii nazvanou Nejhorší vystoupení Bruce Willise ve filmu z roku 2021. Podle serveru Rotten Tomatoes, který shromažďuje recenze na filmy od profesionálních kritiků, dostaly všechny nominované snímky velmi podprůměrné hodnocení, přičemž tři z nich mají dokonce nejnižší možné, tedy nula procent. Žert to byl v té době poměrně povedený, nicméně s novými informacemi o hercově zdravotním stavu se vše mění.

Organizátoři  Zlatých malin zrušili nedávnou „poctu“, kterou udělili herci Bruce Willisovi po oznámení o jeho zdravotních problémech. Stalo se tak poté, co jeho rodina odhalila, že má poruchu mozku afázii.

Pořadatelé uvedli, že ke svému rozhodnutí dospěli po „dlouhém přemýšlení a zvažování“. Podle nich „není vhodné“ udělovat ceny těm, jejichž zdravotní stav mohl ovlivnit jejich herecké výkony. Také dali jasně najevo, že o diagnóze se dozvěděli ve stejné době, jako všichni ostatní.

Ocenění Zlatá malina, nazývané také Razzie, založili na začátku 80. let bývalí studenti kinematografie v Hollywoodu. Výherce anticen organizátoři oznámují tradičně den před udílením Oscarů.

Články, které by tě mohly zajímat