Právě vysíláme

Byl BRUCE LEE arogantní? Jeho dcera krizuje TARANTINA za film TENKRÁT V HOLLYWOODU

15. srpna 2019 15:10
Byl BRUCE LEE arogantní? Jeho dcera krizuje TARANTINA za film TENKRÁT V HOLLYWOODU

Zatím poslední film Quentina Tarantina, snímek Tenkrát v Hollywoodu, brázdí světová kina ve velkém stylu. Našel si ale i svoje odpůrce, například dceru legendárního herce Bruce Leeho.

Devátý film režiséra Quentina Tarantina s Leonardem DiCapriem a Bradem Pittem nesklízí jen úspěch.  Snímek kritizuje například dcera zesnulého herce Bruce Leeho.  Té vadí, že režisér kombinuje ve snímku skutečnost a fikci. Vypadá to tedy prý tak, že Bruce Lee byl arogantní. Režisér navíc na uvedení filmu v Moskvě postavu Leeho okomentoval s tím, že je o jeho aroganci přesvědčený,

Proti tomu se důrazně ohradila dcera zesnulého mistra bojových umění Shannon Lee. Ta by prý uvítala, kdyby to Tarantino vůbec nekomentoval, nebo se naopak omluvil. Ve scéně, která ji vadí, se Bruce Lee chlubí, že by si troufl i na Muhammada Aliho.

Slavný režisér se brání tím, že to Lee opravdu řekl, jelikož to do své biografie napsala i jeho žena Linda Lee. Pasáž, ke které se však Tarantino odkazuje ale zní: „Ti, kteří viděli Leeho, by si na něj vsadili, že by Cassiuse Claye (Muhammad Ali) dostal.“ Jde navíc o citaci kritika, nikoliv o slova samotné Lindy Lee.

 

Zdroj: Variety

Články, které by tě mohly zajímat