Právě vysíláme

Ceny SAG ovládl film V rytmu srdce o neslyšící rodině, sošku si odnesli i herci ze Hry na oliheň

28. února 2022 10:28
Ceny SAG ovládl film V rytmu srdce o neslyšící rodině, sošku si odnesli i herci ze Hry na oliheň

Ceny SAG ovládl snímek V rytmu srdce o neslyšící rodině. Uspěli i herci ze seriálu Hra na oliheň, který se stal celosvětovým fenoménem. Ocenění jsou považována za dobrý ukazatel toho, kdo má letos šanci uspět na Oscarech.

Hlavní ocenění při udílení cen amerického Sdružení filmových a televizních herců (SAG) získal snímek V rytmu srdce o neslyšící rodině, informovala dnes agentura AP. V oblasti televizní tvorby uspělo drama Boj o moc a populární jihokorejská Hra na oliheň, která poprvé v historii vynesla ceny hercům z neanglicky mluveného seriálu.

Ocenění za seriál Hra na oliheň, v němž skupina lidí s finančními problémy hraje o přežití dětské hry, si odnesli herec I Čung-če (Lee Jung-jae) a herečka Čung Ho-jon (Jung Ho-yeon), která si v seriálu odbyla svou premiéru na stříbrném plátně. Dříve se proslavila jako modelka.

V kategorii nejlepší herečka v hlavní roli uspěla Jessica Chastain za životopisný snímek televizní celebrity Tammy Faye (The Eyes of Tammy Faye) a nejlepším hercem byl jmenován Will Smith za roli v dalším životopisném filmu Král Richard: Zrození šampiónek, kde ztvárnil otce tenisových hvězd Sereny a Venus Williamsových.

Cenu za vedlejší roli získal Troy Kotsur za vítězný snímek V rytmu srdce. Je prvním neslyšícím hercem, kterému se to podařilo. Nejlepší herečkou ve vedlejší roli byla jmenována Ariana DeBose za novou verzi amerického filmu West Side Story od režiséra Stevena Spielberga.

Ceny SAG jsou v hereckých kategoriích považovány za dobrý ukazatel toho, kdo letos nejspíš získá Oscara. Právě herci totiž tvoří jednu z největších skupin hlasujících o udílení Oscarů.

Články, které by tě mohly zajímat