Právě vysíláme

Černý jazyk a pocení vodky: Herecká hvězda známá z Harryho Pottera promluvila o své závislosti na alkoholu

7. března 2021 16:10
Černý jazyk a pocení vodky: Herecká hvězda známá z Harryho Pottera promluvila o své závislosti na alkoholu

Zazářil jako komisař Gordon ve filmech o Batmanovi od Christophera Nolana nebo jako Sirius Black ze série o malém čarodějovi Harrym Potterovi. Herec Gary Oldman si však prožil i těžké chvíle, především kvůli své závislosti na alkoholu, o které nyní dost otevřeně promluvil.

Narodil se do špinavé londýnské čtvrti a jeho rodinu opustil otec. Že se vypracoval v herecké eso, se při podmínkách které měl, považovat za neskutečné. Přesto neměl Gary Oldman, představitel Siriuse Blacka z Harryho Pottera nebo komisaře Gordona z Nolanových Batmanů, vyhráno. Potkala ho ještě jedna zkouška. Závislost na alkoholu.

„Potil jsem vodku. Stane se to úplně vaší součástí. Ráno jsem měl vždycky černý jazyk a svaloval jsem to na šampón. Bylo to peklo. A zlehčování a žertování o tom? To byla jen taková maska,“ zmínil herec některé důsledky svojí závislosti a dodal: 

Přestat pro něj rozhodně nebylo jednoduché. I kvůli tomu, že většina jeho vzorů pila, nebo užívala jiné drogy „Všichni moji hrdinové byli pijani nebo užívali opium. Všichni ti velcí básníci, spisovatelé a herci byli závislí.“

Přes to však dokázal přestat: „V březnu to bude 24 let, co nepiju, ale pamatuji si všechny ty věci, které mě k pití dohnaly,“ řekl Gary Oldman. Klobouk dolů!

Zdroj: super.cz, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat