Právě vysíláme

Cho z Harryho Pottera čelila během natáčení rasismu. Štáb to smetl pod koberec

16. března 2021 12:10
Cho z Harryho Pottera čelila během natáčení rasismu. Štáb to smetl pod koberec

Katie Leung si fanoušci pamatují jako krásnou Cho Chang z Harryho Pottera. Herečka nyní přiznala, že během natáčení čelila šikaně, kterou se snažil štáb utajit.

Ačkoliv k rasismu nedocházelo přímo na place, štáb herečce s tímto problémem příliš nepomohl. Katie během rozhovoru v podcastu Chinese Chippy Girl řekla, že se stala terčem ponižování od fanoušků Harryho Pottera a na internetu se objevilo hned několik rasistických komentářů. “Jednou jsem googlila své jméno a našla jsem webovou stránku, která byla věnována fanouškům Harryho Pottera. Pamatuji si, že jsem tam četla komentáře, a byly plné rasistických s**ček,” uvedla.

A i když herečka čekala zastání od členů štábu, tvůrci Harryho Pottera po ní chtěli, aby o celé záležitosti vůbec nemluvila. “Pamatuji si, že mi řekli, ‘Podívej, Katie, nic takového jsme neviděli. Žádné z těch webovek, o kterých se mluví. A pokud se tě na to zeptají, prostě řekni, že to není pravda. Že se to neděje,’” řekla Katie a uvedla, že v té době ani nevěděla, jak s médii správně komunikovat. Celá věc byla tedy zametena pod koberec a herečka se o ní rozhodla promluvit až několik let po natáčení.

 

Zdroj: YouTube

Články, které by tě mohly zajímat