Právě vysíláme

Chris Hemsworth zmizí z filmových pláten. Kvůli nemoci chce ukončit kariéru

4. dubna 2023 13:34
Chris Hemsworth zmizí z filmových pláten. Kvůli nemoci chce ukončit kariéru

Chris Hemsworth plánuje po dotočení Avengers a dalších naplánovaných projektů potichu zmizet z filmových pláten. Rozhodl se tak kvůli svým predispozicím k Alzheimerově chorobě, jejíž nástup může stres urychlit.

Zdá se, že miláček žen Chris Hemsworth už toho příliš nenatočí. Podle serveru Page Six plánuje dokončit Avengers a několik dalších projektů, a poté se potichu stáhnout z obrazovek. Respektive co nejvíce minimalizovat počet rolí. Důvodem má být Alzheimerova choroba, k níž má predispozice. Právě stres může urychlit její nástup, a tomu by se rád čtyřicetiletý herec vyhnul.

To, že má predispozice k této chorobě, odhalil Hemsworth rozhovoru pro Vanity Fair v listopadu 2022. Přiznal, že v sobě nese dva typy genů ApoE4, každý od jednoho rodiče. Právě tyto geny zvyšují riziko Alzheimera osm až desetkrát.

Tehdy uvedl, že neplánuje ukončit kariéru, ale že chce „k věcem přistupovat zodpovědněji“. Z nemoci se nehroutí, jak dodal, s rodinou na toto téma už dokonce vtipkují. „Takoví my jsme. Milujeme humor.“ Strach ale přeci jen má. „Nejvíc se bojím toho, že si nebudu moct vzpomenout na život, který jsem prožil, že zapomenu na moji ženu, mé děti.“

Chris Hemsworth minulý rok několik měsíců pobýval v České republice. Natáčel v tuzemsku pokračování filmu Vyhoštění. Chvíle volna pak využil na procházku s dětmi po krásách Prahy.

Články, které by tě mohly zajímat