Právě vysíláme

Chris Rock a filmová Akademie prolomili mlčení po skandálu na Oscarech

31. března 2022 11:10
Chris Rock a filmová Akademie prolomili mlčení po skandálu na Oscarech

Komik Chris Rock poprvé od incidentu promluvil. Vyjádření poskytla i filmová Akademie která tvrdí, že Will Smith odmítl opustit ceremonii poté, co byl o odchod ze sálu požádán.

Všichni čekali na vyjádření komika Chrise Rocka, kterého Will Smith udeřil během přímého přenosu ceremoniálu OscarůChris mlčel, tedy až do středečního večera, kdy se veřejně k tématu vyjádřil na stand-up show v Bostonu.

„Páni, dobře!“ zvolal, když vstoupil na jeviště ve Wilbur Theatre. Diváci v sále ho přivítali potleskem ve stoje, který hřměl téměř dvě minuty, než se znovu pokusil rozproudit večer: „Jo, nech mě udělat show!“ 

„Jaký jste měli víkend?“ začal svůj bostonský stand-up a vyvolal vlnu smíchu. „Pokud jste přišli kvůli tomu, k té sra**e jsem zatím nic nenapsal, mám připravenou show, kterou jsem dal dohromady ještě před víkendem,“ upozornil komik publikum hned v úvodu, že se vyjádření nedočkají.

Člen publika pak skandoval „F**k Will Smith!“ ale Rock komentář ignoroval a začal svůj hodinový set, který jde po oscarovém skandálu doslova na dračku a je vyprodán.

Ještě to vstřebávám. Ale eventuálně k tomu něco řeknu. A bude to vážně vtipné,“ dodal ke skandálu s tím, že je rád, že je venku mezi lidmi a může vtipkovat.

Akademie Willa Smitha odsoudila

Rada filmové Akademie se sešla na mimořádném zasedání, aby projednala důsledky pro vítěze nejlepšího herce – Willa Smitha. Za jeho čin mu hrozí pozastavení, vyloučení nebo jiné povolené sankce.

Prohlášení Akademie je velmi odsuzující, cituje standardy chování a Smithova porušení „nevhodného fyzického kontaktu, hrubého nebo ohrožujícího chování a narušení integrity Akademie“.

Smith, který nedlouho po facce získal Oscara za nejlepší mužský herecký výkon ve filmu Král Richard: Zrození šampiónek, dostal oznámení o hlasování ohledně jeho porušení a sankcí. Má patnáctidenní lhůtu na písemnou odpověď. Příští zasedání správní rady je naplánováno na 18. dubna, kdy může Akademie přijmout disciplinární opatření.

Jedna pozoruhodná nová informace je, že akademie uvedla, že požádala Willa Smitha, aby opustil Dolby Theater, ale Smith to odmítl. „Uvědomujeme si také, že jsme mohli situaci řešit jinak,“ stojí v prohlášení Akademie.

Organizace také nabídla formální omluvu Rockovi, dalším nominovaným, kteří se ceremonie zúčastnili, a divákům doma a osobně, kteří byli svědky události. V dopise se uvádí: Mr. Rock, omlouváme se ti za to, co jsi na naší scéně zažil a děkujeme za tvou odolnost v tu chvíli. Také se omlouváme našim nominovaným, hostům a divákům za to, co se stalo během události, která měla být slavnostní.“

Články, které by tě mohly zajímat