Právě vysíláme

Čínská premiéra filmu TENKRÁT V HOLLYWOODU byla zrušena! Může za to BRUCE LEE

22. října 2019 14:10
Čínská premiéra filmu TENKRÁT V HOLLYWOODU byla zrušena! Může za to BRUCE LEE

Čínští fanoušci režiséra Quentina Tarantina smutní. Premiéra jeho posledního snímku byla v Číně zrušena. Důvod? Tamním úřadům se nelíbilo, jak v něm režisér prezentoval postavu Bruce Leeho. Sám Tarantino uvedl, že film rozhodně přetáčet nehodlá.

Urážka od Tarantina

Snímek Tenkrát v Hollywoodu budí v Číně nevídaný rozruch. Téměř tříhodinový film od režiséra Quentina Tarantina prezentuje čínskou hereckou legendu Bruce Leeho v nepříliš dobrém světle, a to se čínským úřadům provádějícím cenzuru filmů moc nelíbí. Ti na popud dcery slavného herce dali Tarantinovi ultimátum: buď předělá část s Leem, nebo se zruší premiéra. Nakonec zvítězila druhá varianta. Snímek Tenkrát v Hollywoodu se v Číně tedy vůbec promítat nebude.

Prezentace Bruce Leeho ve snímku Tenkrát v Hollywoodu vyvolala silné emoce nejen v Číně, ale i v jiných zemích. Basketbalová hvězda Kareem Abdul Jabbar například portrét Leeho označil za poněkud rasistický. Sám Tarantino se bránil slovy, že Lee byl prý v reálném životě docela arogantní, a tak si to zasloužil.

Není to poprvé, co se čínským úřadům nelíbil film od Quentina Tarantina. V roce 2012 byla v Číně zrušena premiéra filmu Nespoutaný Django, jelikož taktéž neprošla přísnou cenzurou.

Známý režisér tedy v nejlidnatější zemi na světě nejspíš mnoho fanoušků nemá!

Zdroj: Esquire, IMDb, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat