Právě vysíláme

Dakota Johnson promluvila o svých návycích, nevadí jí spát 14 hodin denně

4. ledna 2024 13:14
Dakota Johnson promluvila o svých návycích, nevadí jí spát 14 hodin denně

Pro americkou herečku a modelku Dakotu Johnson má spánek tu největší prioritu. Hrdinka filmu Padesát odstínů šedi spí i 14 hodin denně, méně než deset hodin jí k tomu, aby zvládla běžný den, nestačí. Čtyřiatřicetiletá herečka to řekla deníku The Wall Street Journal (WSJ). Kromě spánku se také ráda koupe, a to v jakoukoli denní dobu.

„Spánek je moje priorita čísla jedna,“ řekla Johnson listu. Žádnou pevnou dobu, kdy se probouzí, nemá. „Když nepracuji a mám volné pondělí, spím tak dlouho, jak jen můžu,“ svěřila se herečka.

Její druhou nejoblíbenější činností doma je koupání. „Vlezu si do vany, kdykoli se mi zachce, v kteroukoli denní dobu,“ říká. Někdy se stane, že zmožená špatnými zprávami skočí do vody v době oběda. „Bože, co je tohle za svět?“ ptá se pak sama sebe a otočí kohoutkem. Ležení v teplé vodě ji podle jejích slov uklidní a vrátí zpět na zem.

Pět dní v týdnu se Johnson věnuje také hot józe, pilates a cvičení s vlastní vahou. Dvakrát denně také praktikuje transcendentální meditaci: „V současné době pracuji na dechových technikách, které mi hodně pomáhají při úzkosti,“ říká mladá žena.

Dcera hollywoodských hvězd Melanie Griffith a Dona Johnsona v minulosti otevřeně promluvila o svých depresích a o tom, jak se s nimi vyrovnává. Rodiče ji poslali k terapeutům poměrně brzy, už v roce 1996, kdy se rozvedli. Sezení jí pomohla. „Myslím, že jsem dost komplikovaná, ale nedávám to najevo. Nedělám z toho problém někoho jiného,“ řekla v rozhovoru v roce 2020.

Mezitím se Johnson podle svých slov naučila, že v určitých situacích může při zvládání dnů, kdy je člověku těžko na duši, pomoct humor. Velkou oporou je jí v tomto ohledu také její partner, 46letý frontman skupiny Coldplay Chris Martin.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat