Právě vysíláme

Daniel Craig nechce nechat svým dětem žádný majetek z miliardového dědictví

19. srpna 2021 14:10
Daniel Craig nechce nechat svým dětem žádný majetek z miliardového dědictví

Sympatický herec vydal docela šokující prohlášení, nechce nechat svým potomkům žádný majetek.

Hollywoodský herec Daniela Craiga, který ztvárňuje poslední roky především agenta Jamese Bonda má majetek jenž se odhaduje na 116 milionů liber ( cca 3,5  miliardy korun).

Překvapivé prohlášení

Craig má tříletou dceru s manželkou Rachel Weisz a dospělou dceru jménem Ellu z předchozího manželství s Fionou Loudon.

Úspěšný herec se inspiroval u průmyslník a zdatného skotského obchodního magnáta Andrewa Carnegieho, který žil v devatenáctém století a je považován za druhého nejbohatšího muže na světě.

Carnegie kariéru začal jako dělník v továrně na cívky. Díky své inteligenci, obchodnímu duchu a píli ale nakonec vybudoval impérium, které bylo ve své době největším a nejziskovějším průmyslovým podnikem na světě. Nakonec ho prodal za 400 milionů dolarů, což byla do té doby největší finanční transakce historie.

Tohoto příběhu si všimnul Daniel a prohlásil pro The Sun: „Myslím, že Carnegie prozradil, co by v dnešních penězích bylo asi 11 miliard dolarů. To ukazuje, jak byl bohatý, protože se vsadím, že si také něco z toho nechal” a dodal: „Nechci nechat velké částky příští generaci.“ Myslím si, že dědičnost je dost nechutná. Moje filozofie je zbavit se toho než odejdu.“

Craig se plánuje stáhnout z veřejného života. „Soukromí je nesmírně důležitou součástí mého života a tato celebrita mě ve skutečnosti znervózňuje,” uvedl Craig o své slávě a dodal: „Existuje část mého života, kterou jsem se rozhodl nesdílet a nediskutovat.“

Premiéra filmu, kde zahrál naposledy Agenta 007 se se blíží. Několikrát odložená bondovka Není čas zemřít jde do kin už 30. září.

Články, které by tě mohly zajímat