Právě vysíláme

DISNEY oznámil datum vydání nové STAR WARS trilogie

9. května 2019 13:10
DISNEY oznámil datum vydání nové STAR WARS trilogie

Studio Disney oznámilo plány týkající se dalšího natáčení snímků napojených na původní trilogii (či chcete-li šestici) filmů Star Wars. Po letošní premiéře Skywalkera nás, zdá se, čeká tříletá pauza.

Každý z chystaných snímků bude mít premiéru o předvánočním víkendu a to každý druhý rok počínaje rokem 2022. Znamená to, že na nové pokračování příběhů z rodiny Star Wars se můžeme těšit v roce 2022, 2024 a 2026. Tyto snímky zatím nemají jméno, ale budou zcela určitě existovat separátně od ságy Skywalker.

Co bude dál?

Jedinou zatím potvrzenou premiérou tak zůstává snímek Star Wars: Vzestup Skywalkera (The Rise Of Skywalker), jež do kin přijde 19. prosince letošního roku. Je možné, že všechny tři plánované snímky budou součástí trilogie režiséra Riana Johnsona, který má na svědomí film Star Wars: Poslední z Jediů (2017). Johnson se letos v únoru nechal slyšet, že pro studio Disney připravuje tři snímky.

Pak je zde taky Star Wars projekt pánů D. B. Weisse a Davida Benioffa, vedoucích producentů ságy Hra o trůny. Spekuluje se, že ten nás zavede do období Staré republiky. A nesmíme zapomenout ani na nepotvrzené zprávy o chystaném příběhu týkající se Obi-Wan Kenobiho.

Prezidentka společnosti Lucasfilm, Kathaleen Kennedy, potvrdila v květnu tohoto roku, že zmíněné duo producentů a Johnson jsou zainteresováni v přípravě dalších dílů ságy Star Wars. Zatím ovšem nebylo známo, kdy se jich dočkáme. Nyní to tedy vypadá, že po Skywalkerovi nás čeká tříletá pauza.

Zdroj: www.ign.com

Články, které by tě mohly zajímat