Právě vysíláme

DISNEY znovu najali kontroverzního režiséra JAMESE GUNNA! Postará se o třetí film STRÁŽCŮ GALAXIE

17. března 2019 16:10
DISNEY znovu najali kontroverzního režiséra JAMESE GUNNA! Postará se o třetí film STRÁŽCŮ GALAXIE

Filmové studio Disney znovu zahájilo spolupráci s kontroverzním režisérem Jamesem Gunnem. Americký režisér byl původně propuštěn kvůli starým příspěvkům na Twitteru, ve kterých si dělal legraci ze znásilnění a ze zneužívání.

Chyby z minulosti mu vyšly draze

James Gunn patří mezi nejznámější americké filmové režiséry dnešní doby. Osmačtyřicetiletý Gunn stál u obou dílů úspěšné filmové série Strážci galaxie a o spolupráci s ním stálo několik hvězdných jmen v Hollywoodu. Jenže poté přišel zlom.

Loni se na veřejnost dostaly kontroverzní, vulgární vzkazy, které Gunn sdílel na Twitteru. Skandál zahltil média ve Spojených státech a studio Disney, jež mělo filmy Strážci galaxie na starost, se rozhodlo s Gunnem ukončit spolupráci. Gunn se za tweety poté sám veřejně omluvil.

James Gunn

Režisér James Gunn

Velký návrat

Poté, co studio Disney ukončilo s Gunnem spolupráci, sepsalo několik hlavních hvězd filmové série Strážci galaxie společný dopis, jenž vyzval studio, ať Gunna vezme zpět. Mezi spoluautory tohoto dopisu patřili například Bradley Cooper, Zoe Saldana, Chris Pratt, Vin Diesel či Dave Bautista.

Strážci galaxie

Jamese Gunna podpořila řada hvězd filmů Strážci galaxie

Dlouho se zdálo, že Disney bude jejich společný protest ignorovat a že se dalšího dílu Strážců galaxie ujme někdo jiný. To ovšem nyní neplatí – studio Disney tento týden oznámilo, že se James Gunn vrací. Snad se to známému studiu vyplatí!

Další díl filmové série Strážci galaxie dorazí do kin v roce 2020.

Zdroj: ČSFD, BBC, IMDb, Instagram, The Verge

Podívejte se, jak vznikal film Avengers: Infinity War

Články, které by tě mohly zajímat