Právě vysíláme

Drama na Oscarech: Will Smith dal facku moderátorovi, posmíval se nemocné manželce

28. března 2022 8:02
Drama na Oscarech: Will Smith dal facku moderátorovi, posmíval se nemocné manželce

Oscaři patří mezi nejsledovanější televizní události roku. Během letošního ceremoniálu došlo ke konfliktu mezi hercem Willem Smithem a moderátorem Chrisem Rockem. Rock vtipkoval o Smithově nemocné ženě, a to herce natolik pobouřilo, že se zvedl ze sedadla, došel na pódium a udeřil komika do obličeje.

Willa Smitha akademie ocenila poprvé v jeho kariéře, a to rovnou v hlavní herecké kategorii. Hrdina filmu o dětství tenisových hvězd Sereny a Venus Williams s názvem Král Richard: Zrození šampiónek způsobil značný rozruch. Po vtipu komika Chrise Rocka na adresu Smithovy manželky dal herec Rockovi facku a následně na něj již ze svého místa dvakrát zařval „Neber si do své hnusné huby jméno mojí ženy!“

Během ceremoniálu Chris Rock vtipkoval na adresu slavných hostů sedících v sále losangeleského Dolby Theatre. Několik vtípků mu prošlo a celý sál se smál, než si dovolil okomentovat vzhled manželky Willa Smitha. Tuhle reakci zřejmě nečekal. Jada Pinkett Smith má pleš kvůli alopecii, nemoci způsobující vypadávání vlasů. Krátké vlasy nosila i vojačka v podání Demi Moore v akčním snímku Ridleyho Scotta G. I. Jane. Podle Rocka by tak Smithova manželka měla mít účast v druhém díle jistou.

Hollywoodského herce tento vtip zvedl ze židle a šel si to s komikem vyříkat rovnou na pódium v přímém přenosu. V tu dobu si ještě většina diváků myslela, že je jeho reakce předem připravenou a sehraná. Jenže poté, co se Smith vrátil na své sedadlo křičel na komika přes celý sál, protože Rock nadále vtipkoval, atmosféra v sále rázem zhoustla.

Richard Williams byl urputným ochráncem svojí rodiny,“ řekl Smith později při děkovném proslovu zjevně s odkazem na incident, který podle médií velmi poznamenal atmosféru v sále Dolby Theatre. Herec se pak omluvil filmové akademii a vyjádřil naději, že jej pozve na udílení zlatých sošek i příští rok.

Podle světových agentur se o sehranou scénou nejednalo a zcela vážně informují, že herec Will Smith udeřil během předávání nejsledovanějších filmových cen komika Chrise Rocka do obličeje. Překvapený Rock ještě z pódia dodal, že tento moment vstoupí do televizních dějin.

Losangeleská policie po skončení slavnostního ceremoniálu uvedla, že herce Willa Smitha prozatím nebude vyšetřovat vzhledem k tomu, že Chris Rock odmítl incident zaprotokolovat.

Články, které by tě mohly zajímat