Právě vysíláme

Drsný útok na Aleca Baldwina. Trump junior začal prodávat posměšná trička

27. října 2021 11:30
Drsný útok na Aleca Baldwina. Trump junior začal prodávat posměšná trička

Syn bývalého amerického prezidenta se drsně obul do hollywoodského herce Aleka Baldwina, který nešťastnou náhodou během natáčení filmu Rust postřelil režiséra a zastřelil kameramanku Halynu Hutchins. Donald Trump junior začal prodávat trička s nápisem „Zbraně nezabíjejí lidi, Alec Baldwin zabíjí lidi“.

Z vyšetřování je známo, že nešlo o chybu hollywoodského herce, přesto Baldwin nešťastnou událost nese velmi špatně. Tragédie ho tak zasáhla, že ruší své naplánované projekty. Herec velmi soucítí s rodinou zesnulé kameramanky, je s nimi v kontaktu a snaží se je v této smutné chvíli podporovat, jak nejvíc to lze.

Donald Trump junior se na sociálních sítích k tragické události hojně vyjadřuje. V několika příspěvcích zveřejnil také posměšnou fotomontáž Baldwina.

Nyní začal prodávat vskutku kontroverzní trička se sloganem „Zbraně lidi nezabíjí. Alec Baldwin zabíjí lidi,“ ten je upravenou verzí sloganu: „Zbraně nezabíjejí, zabíjejí lidé,“ jenž používá Národní střeleckou asociací USA (NRA). Donald Trump junior trička prodává za 28 dolarů (zhruba 620 korun), zároveň v popisku připomněl, že hollywoodský herec Baldwin je dlouhodobě odpůrcem držení zbraní a aktivistů, kteří za toto právo bojují.

Herec se v roce 2018 přidal k hnutí No Rifle Association Initiative, jehož cílem je omezit sféru vlivu Národní střeleckou asociací USA na americkou politiku a společnost.

Alec Baldwin se v poslední době do povědomí diváků dostal především jako imitátor bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa v satirickém pořadu Saturday Night Live televize NBC. Jeho ztvárnění Trumpa se nejednou stalo námětem seriózního politického zpravodajství i popuzených reakcí od samotného exprezidenta. Baldwin za roli v úspěšné show získal v roce 2017 svoji druhou televizní cenu Emmy, tu první má za roli v komediálním seriálu o zákulisí fiktivního televizního pořadu Studio 30 Rock, který odvysílala americká televize NBC v letech 2006 až 2013.

Články, které by tě mohly zajímat