Právě vysíláme

Dwayna Johnsona by si za prezidenta zvolilo 46 % Američanů

14. dubna 2021 11:10
Dwayna Johnsona by si za prezidenta zvolilo 46 % Američanů

Obyvatelé USA by nebyli proti, kdyby se jejich dalších prezidentem stal herec Dwayne Johnson. Minimálně to vyplývá z průzkumu, který provedla společnost PiplSay. Které americké celebrity si ještě vedly dobře?

O možném vstupu do politiky se Dwayne Johnson rozhovořil už před dvěma měsíci, když v rozhovoru pro USA Today uvedl, že by možnost kandidovat na prezidenta zcela nezavrhoval. „Pokud by to lidi chtěli, zvážil bych to. A to myslím naprosto vážně, bez legrace,“ uvedl tehdy.

Společnost PiplSay se tedy rozhodla udělat v tomto směru průzkum, který pro The Rocka, jak se herci přezdívá, vyšel nad očekávání příznivě. 46 % dotázaných uvedlo, že by pro Johnsona ve volbách určitě hlasovalo.

„Nemyslím si, že naši otcové Zakladatelé si někdy představovali, že se 1,92 metru vysoký, plešatý, potetovaný napůl černoch se samojskými kořeny popíjející tequillu a řídící náklaďák, někdy připojí do jejich klubu. Ale pokud se to někdy stane, bude mi ctí sloužit vám,“ reagoval herec na výsledky ankety.

Ta se však neptala pouze na něj, ale i na ostatní celebrity. Pro Angelinu Jolie by ve volbách hlasovalo 30 % dotázaných, pro Oprah Winfrey 27 % a 22 % by si jako vhodného kandidáta na prezidenta představovalo Toma Hankse.

Zdroj: NewsWeek, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat