Právě vysíláme

Dwayne Johnson uvažuje o politické kariéře, nebrání se kandidatuře na prezidenta

22. února 2021 13:10
Dwayne Johnson uvažuje o politické kariéře, nebrání se kandidatuře na prezidenta

Dwayna Johnsona patří mezi nejlépe placené hollywoodské herce. Fanoušci ho znají především z role Luka Hobbse z filmů Rychle a zběsile, naposled se pak představil jako Smolder Bravestone v Jumanji. Do budoucna „The Rock“ nevylučuje, že ho příznivci poznají i z jiné stránky – politické.

V rozhovoru pro USA Today Dwayne Johnson přiznal, že se politice úplně nevyhýbá. Dokonce by úplně nezahazoval možnost kandidovat na prezidenta. „Pokud by to lidi chtěli, zvážil bych to. A to myslím naprosto vážně, bez legrace,“ uvedl.

V blízké budoucnosti se však své rozjeté herecké kariéry Johnson vzdát nehodlá. Reálně vidí prezidentskou kampaň až v roce 2032. O možném stěhování se do Bílého domu promluvil herec už v roce 2017. Pro magazín GQ tehdy s narážkou na Donalda Trumpa uvedl, že by v čele USA rád viděl lepšího vůdce.

Pokud by se Johnson skutečně rozhodl na prezidenta kandidovat a lidé by ho zvolili, nebyl by prvním hollywoodským hercem, kdo by se postavil do čela Spojených států amerických. V podobných stopách šel také Ronald Reagan, který zvítězil ve volbách v roce 1980. Nutno však podotknout, že předtím zastával post kalifornského guvernéra a měl tedy již jisté politické zkušenosti.

Zdroj: USA Today, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat