Právě vysíláme

Ed Sheeran se obul do seriálu South Park. Epizoda z roku 2005 mu prý „zničila“ život

4. ledna 2022 11:10
Ed Sheeran se obul do seriálu South Park. Epizoda z roku 2005 mu prý „zničila“ život

Ed Sheeran uvedl, že epizoda animované komedie South Park z roku 2005, ve které si hlavní postava dělá legraci z rusovlásek, „zničila“ jeho život.

Podle Sheerana epizoda z roku 2005 s názvem Ginger Kids poprvé způsobila, že lidé zrzavými vlasy byli celosvětově terčem posměchu. „Mít zrzavé vlasy v Anglii byla vždy věc, kvůli které se na vás lidé vykašlali,“ vysvětlil zpěvák v rozhovoru pro Slam Radio„Ale v Americe to nikdy nebylo. Lidé nikdy nevěděli, co je v Americe zrzavý.“ 

„Ta epizoda South Park mi ku**a zničila život. Jel jsem do Ameriky a všichni říkali: ‚Miluju tvoje vlasy vo*e‘.“ A já si říkal: ‚Pane Bože, lidem se líbí moje vlasy?‘“ vzpomínal zpěvák. „Pak si pamatuji, že ta epizoda vyšla a bylo to tak po celý zbytek mého života,“ dodal Sheeran.

V epizodě Cartman přednáší ve škole, kde se vysmívá lidem se zrzavými vlasy, jako lidem „bez duše“ neschopných vést normální život. Poté, co způsobí diskriminaci zrzavých žáků se z nich skupina spojí, aby tajně proměnila Cartmana v zrzka, což ho donutí zažít diskriminaci. Cartman v nenávistném projevu řekl, že děti se zrzavými vlasy a bledou pletí jsou strašidelná stvoření, která trpí „záněty“. V jiné epizodě jsou  zrzavé vlasy popisovány jako „prokletí“.

Kontroverzní epizodu napsal spolutvůrce Trey Parker. Epizoda v té době sklidila kritiku za to, že podněcovala k násilí proti lidem se zrzavými vlasy. Sheeran uvedl, že je stále fanouškem show a rád by jednoho dne namluvil nějakou postavu.

Animovaný sitcom South Park se vysílá od roku 1997. Od té doby mělo premiéru 23 sezón a 309 epizod a show vloni podepsala smlouvu s Viacom CBS na 900 milionů dolarů.

Články, které by tě mohly zajímat