Právě vysíláme

Fanoušci chtějí bojkotovat nového Harryho Pottera. J.K. Rowling jim posílá sarkastický vzkaz

24. dubna 2023 13:36
Fanoušci chtějí bojkotovat nového Harryho Pottera. J.K. Rowling jim posílá sarkastický vzkaz

O novém natočení příběhu Harryho Pottera jste už určitě slyšeli a i my jsme vás o rebootu několikrát informovali i na sociálních sítích (haha). Jak ovšem na zprávu reagují fanoušci? Jak se předpokládalo, i oni se rozdělili do svou táborů.

Streamovací služba HBO Max oznámila nové zpracování příběhů Harryho Pottera. Na seriálu se bude opět podílet J.K. Rowling a příběh má podrobněji rozebrat události ze všech sedmi knih. 

A jak se dalo očekávat, po zveřejnění této novinky se fanoušci rozdělili do dvou táborů – jedni se radují a netrpělivě čekají na nového Harryho, Hermionu a Rona, ti druzí si ovšem myslí, že příběh by se znovu vyprávět neměl a s přetočením Pottera nesouhlasí. Vadí jim i to, že na Harrym se bude podílet Rowling, která se v minulosti stala terčem kritiky pro své názory na transexuály. 

Jsou dokonce i ti fanoušci, co na sociálních sítích vyhlásili bojkot. A právě těm poslala vzkaz samotná spisovatelka. “Musím se podělit o strašlivou událost. Aktivisté se opět snaží bojkotovat mojí práci. Udělala jsem proto preventivní opatření a připravila jsem si velké zásoby šampaňského,” napsala ironickou poznámku na twitter. 

 

Dle plánů HBO Max má seriál běžet dlouhých 10 let. O obsazení hlavních postav se nadále spekuluje a služba nezveřejnila podrobnější informace. 

 

Články, které by tě mohly zajímat