Právě vysíláme

Fanoušci Ordinace se radují, Čestmír Mázl nezemřel

26. září 2022 13:09
Fanoušci Ordinace se radují, Čestmír Mázl nezemřel

Ještě před několika měsíci fanynky seriálu Ordinace v růžové zahradě oplakávaly smrt své oblíbené postavy – gynekologa Čestmíra Mázla. Petr Rychlý v té době odmítal veškeré rozhovory týkající se jeho odchodu, už tehdy proto vznikaly spekulace, zda jeho odchod není pouze dočasný. Ty se nyní ukázaly jako správné.

Tělo doktora Mázla se totiž nikdy vlastně nenašlo. Jeho ženě Aleně, kterou hraje Michaela Badinková, smrt kamenického gynekologa pouze přišli oznámit s tím, že zahynul během humanitární mise, kdy byl podle očitých svědků postřelen a utrpěl zranění neslučitelná se životem. Pátrání po těle bylo bezvýsledné, i přesto ho však rodina nechala prohlásit za mrtvého.

Návrat oblíbené postavy dějem Ordinace bezesporu zahýbe. Mezitím si totiž Alena našla přítele Ondřeje, s nímž dokonce otěhotněla. Následně však o dítě přišla. Medik si ale během několika měsíců stihl vytvořit s manželkou Mázla velmi blízký vztah. Zůstane Alena s ním, nebo se vrátí k Čestmírovi?

„Čestmír střelbu v Mexiku přežil a několik měsíců tam byl jako lékař v zajetí nucen vykonávat mnohdy otřesné věci. Nikdo tedy nemůže čekat, že se do Kamenice vrátí starý známý Mázl, gynekolog, který dokáže vždycky pobavit a rozesmát. Postava prožila obrovské trauma, navíc se vrací k rodině, do níž přibyl nový muž, takže má, jak se říká, hodně naloženo,“ uvedl Rychlý.

„Jako herec jsem za tuto změnu v charakteru postavy vděčný, najednou přede mnou stojí zcela nové herecké výzvy. Jsem přesvědčený, že jako mě baví traumatizovaného Mázla hrát, tak bude diváky Ordinace bavit ho sledovat. Žádnou rodinnou selanku u Mázlů ať ale nečekají,“ dodal.

Články, které by tě mohly zajímat