Právě vysíláme

Fanoušci zuří: Oscaři vyškrtli z nominace Lady Gaga, Jareda Leto i Leonarda DiCapria

11. února 2022 12:10
Fanoušci zuří: Oscaři vyškrtli z nominace Lady Gaga, Jareda Leto i Leonarda DiCapria

Pokud jste filmovými fandy, možná jste stejně jako mnoho dalších lidí trochu zmateni z letošních nominací na ceny Oscar.

Po zveřejnění nominací se na sociálních sítích rozjela velká debata o tom, jaká jména a snímky chybí ve filmových nominacích. Fanoušci pak převážně nerozumí tomu, proč se v kategorii Herečka v hlavní roli neobjevila Lady Gaga. Ta totiž podala skvělý výkon ve snímku Klan Gucci, kde ztvárnila roli Italky Patrizie. Gaga navíc získala nominace v dalších prestižních cenách jako je například Zlatý glóbus, a tak je její neúčast v Oscarech těžko pochopitelná. Fandové s rovněž shodují na tom, že by si samotný film zasloužil více nominací než jen pouze jedinou za Nejlepší masky. Chybí jim i ocenění výkonu Jareda Leto.

Ačkoliv pak film Duna získal 10 nominací, uznávaný režisér Denis Villeneuve Oscara rovněž nemá šanci získat. V kategorii o Nejlepší film pak podle fandů chybí Spider-Man: Bez domova. Velmi zvláštní je pak i vyřazení z nominací špičkového herce Leonarda DiCapria, který podal parádní výkon ve snímku K zemi hleď!

Co na to říkáte vy?

Články, které by tě mohly zajímat