Právě vysíláme

Film Songbird budí emoce. Pojednává o budoucnosti, kde Covid zmutoval a přinesl zkázu

6. listopadu 2020 14:10
Film Songbird budí emoce. Pojednává o budoucnosti, kde Covid zmutoval a přinesl zkázu

Sice nevíme, jak společnost nový film z produkce Michaela Baye přijme, ovšem téma je více než zajímavé. Snímek Songbird totiž pojednává o aktuálně největší hrozbě, která ohrožuje lidstvo – o Covidu!

Postapokalyptický snímek se odehrává v roce 2024, kdy Covid-23 zmutoval a lidé umírají ve velmi rychlém tempu. Celý svět je proto už čtyři roky v tvrdém lockdownu a nakažení jsou umísťováni ve speciálních táborech. Hlavní hrdina Nic, který je vůči Covidu imunní se potom snaží zachránit svou přítelkyni Saru, u které hrozí nákaza.

Film se natáčel během pandemie v Los Angeles a byly použity skutečné záběry poloprázdných ulic. Štáb byl pak kvůli bezpečnosti rozdělen do tří skupin a natáčelo se 17 dní. Režisér snímku Adam Mason pak tvrdí, že jde vlastně o milostný příběh dvou lidí, kteří spolu být nemohou.

Je otázkou, jak společnost snímek přijme. Už při vypuštění prvních ukázek se totiž v komentářích řada lidí shodla na tom, že zfilmování tohoto tématu není v současné době vhodné a snímek může zbytečně vyvolat paniku. Někteří dokonce tvrdí, že se jedná o projev neúcty k lidem, co si nemocí Covid-19 prošli. Co si o snímku zatím myslíte vy? Hlasujte v naší anketě.

 

Zdroj: YouTube

Nahrávání ... Nahrávání ...

Články, které by tě mohly zajímat