Právě vysíláme

Filmové momenty, které jsou na míle vzdálené reálnému životu. Co lidem nejvíce vadí?

2. března 2021 14:10
Filmové momenty, které jsou na míle vzdálené reálnému životu. Co lidem nejvíce vadí?

Filmové scény bývají někdy až příliš absurdní. Ačkoliv je tvůrci zkracují kvůli dynamice snímku, lidem určité momenty vadí a vyčítají jim je. Na Twitteru se rozjela konverzace o to, který filmový moment je nejvíce vzdálený reálnému životu. Který vede u vás?

Také jste si někdy u obrazovky říkali, proč postavy nikdy nedojí své jídlo, jak je možné, že zapnou televizi přesně v okamžiku, kdy v ní běží zprávy související s jejich situací, nebo jak se mohou domluvit na rande, a přitom si neupřesnit přesnou hodinu setkání?

Odborník na pop-kulturu Mike Sington uvedl, že se tak děje kvůli tomu, aby filmy získaly na dynamice. „Nikdo nechce postavy sledovat dojíst celé jídlo. Věci, jako je zobrazení zprávy, o kterou se děj opírá, v televizi nebo v novinách, slouží k posunutí celého děje. Je to běžný nástroj, který autoři používají,“ uvedl.

Lidem však některé mnohdy až bizarní situace při sledování filmu i přesto vadí. Na Twitteru se rozjela konverzace o nejabsurdnější filmový moment. Například uživatelce MmeDF vadí, že postavy vždy zaparkují přímo u budovy, kde potřebují vystoupit.

Sarah zase píše: „Nazdar. Jsem filmová máma a dělám dětem snídani. Na stůl jim naservíruji čerstvé pečivo, ovocný salát, slaninu a čerstvě vymačkaný džus. Moje děti to ale nikdy nesní. Vždycky popadnou bagetu s tím, že nestíhají a musí do školy.“

Jiní filmoví fanoušci si stěžují na to, že postavy nikdy nespecifikují čas a místo setkání, nezamykají dům, nepotřebují ráno na záchod nebo na to, že se z ošklivky stane po sundání brýlí a rozpuštění vlasů kráska, o kterou se zajímá ten nejhezčí kluk ze školy. Podívejte se do galerie, co dalšího lidé nemůžou zkousnout.

Zdroj: Boredpanda, Twitter

Články, které by tě mohly zajímat