Právě vysíláme

FILMOVÉ PREMIÉRY TÝDNE: Star Trek, americká komedie podle skutečnosti a komedie Zdeňka Trošky

18. srpna 2016 12:00
FILMOVÉ PREMIÉRY TÝDNE: Star Trek, americká komedie podle skutečnosti a komedie Zdeňka Trošky

Na co zajít tento týden do kina? Tady jsou premiéry!

Star Trek: Do neznáma 3D (Star Trek Beyond 3D)
Rihanna a její hit Sledgehammer už pomáhají startovat motory vesmírné lodi Enterprise, která přilétá do kin a přiváží nový Star Trek.

Star Trek: Do neznáma je další díl celosvětového fenoménu, který stvořil Gene Roddenberry a v roce 2009 redesignoval J. J. Abrams. V čele vesmírné lodi U. S. S. Enterprise a její statečné posádky teď stane režisér Justin Lin (série Rychle a zběsile). V novém dobrodružství se posádka Enterprise vydá až za hranice známého světa, kde narazí na nového nepřítele, jenž ji i celou Federaci vystaví dosud nevídané zkoušce…

Strašidla (ČR)
Rodinná komedie Strašidla má ambice se vrátit žánrově do světa fantazie a pobavit diváky příhodami nadpřirozených bytostí a pohádkovými příběhy.

Pohádková komedie ze současnosti se chce navrátit ke klasickým trikovým filmům, jakými jsou takové trvalky jako Arabela, Saxana nebo Jak utopit doktora Mráčka.

Ve filmu hrají Tereza Kostková, Anna Polívková, Petr Nárožný, Václav Postránecký, Petr Čtvrtníček, Aleš Háma a další.

Týpci a zbraně (War Dogs)
Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel, čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou.

Dále v kinech od minulého týdne stojí za to i tyto filmy!

Komorná (Agassi / The Handmaiden)
Šlechtična Hideko žije v ústraní na venkovském panství se svým strýcem a poručníkem. Chlípný strýc vychovává Hideko přísnou rukou a čeká, až dospěje, aby si ji mohl vzít a zmocnit se jejího bohatství. V domě se však objevuje podvodník, který zosnuje příchod mladé komorné Sookee, ve skutečnosti chudé kapsářky, která mu má pomoci nebohou Hideko svést. Dobře promyšlený plán ale začíná hatit vášeň, která mezi dvěma dívkami zahoří. Brzy navíc přestává být jasné, kdo koho ve skutečnosti podvádí.

Příběh bestselleru Zlodějka spisovatelky Sarah Waters do japonsko-korejských reálií 30. let 20. století převedl jeden z nejvýraznějších jihokorejských režisérů současnosti Park Chan-Wook a vytvořil dynamický thriller plný zvratů prodchnutý podmanivou erotickou atmosférou.


Mělčiny (The Shallows)
V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí.

 

Nejkrásnější den (Der geilste Tag) – s dabingem
Nejlepší mejdan je ten poslední. Svérázný, upjatý a ambiciózní pianista Andi se potkává s floutkem a pohodářem Bennem a oba zjišťují, že mají jedno společné. Oba třicátníci mají na krku diagnózu smrtelné nemoci a na dveře jim už klepe zubatá s kosou. Jeden přesvědčí druhého, že mají ideální příležitost se vykašlat na jakoukoliv zodpovědnost. Společně utečou z hospice s cílem pořádně si vyhodit z kopýtka u žít si ty nejbáječnější dny v životě. Taky kdy už jindy… Napůjčovat si peníze nebo nakoupit hromadu věcí na splátky je jednoduše geniální nápad, jak přijít rychle k penězům a oba smrtelně nažhavení třicátníci vyrážejí první třídou na fantastický výlet po Africe. Pro hypochondra Andiho je začátek výpravy malou noční můrou, zatímco Benno má svůj tajný plán. Jejich cesta se skládá z řady zábavných i tragikomických situací až jim nakonec nabídne to, po čem toužili – ten Nejkrásnější den.

Články, které by tě mohly zajímat