Právě vysíláme

„Filmový Oscar byl pro mě prokletím,“ přiznává herečka Halle Berry

12. září 2020 13:10
„Filmový Oscar byl pro mě prokletím,“ přiznává herečka Halle Berry

Herečka Halle Berry v novém rozhovoru přiznala, že cena Oscara z roku 2002 jí do jisté míry zkomplikovala kariérní cestu. Z jakého důvodu?

Představovala si to jinak

Hollywoodská hvězda Halle Berry nevzpomíná na moment, kdy v roce 2002 obdržela Oscara, úplně nejlépe. „Bylo to pro mě trochu prokletí,“ vysvětluje rodačka z Clevelandu v novém rozhovoru pro časopis Variety. Ačkoliv se na první pohled zdá, že Oscara chce vyhrát každý herec, občas tohle ocenění přinese řadu hercům nevídané komplikace.

„Nezbylo na mě místo,“ přiznává Halle, „myslela jsem si, že se mi ozvou slavní režiséři s dobrými scénáři. To se nestalo. Naopak, od té doby bylo pro mě těžší sehnat práci. Říkají tomu ,prokletí Oscarů‘. Všichni od vás očekávají rekordní výkony.“

Halle Berry se v roce 2002 stala první Afroameričankou, která získala Oscara za hlavní ženskou roli. Od té doby se nikomu tento úspěch nepodařilo napodobit, což slavnou herečku samozřejmě mrzí. „Dobrých (afroamerických) hereček je spousta. Proč je nezvolili? To říct nedokážu,“ konstatuje hollywoodská hvězda.

Halle Berry získala Oscara v roce 2002 za roli ve filmu Ples příšer

Uvidíme, zda se situace změní na dalších Oscarech. Pořadatelé slavných filmových cen tento týden oznámili řadu změn, které vyjdou plně v platnost od roku 2024.

Zdroj: CNN, Instagram, Variety

Články, které by tě mohly zajímat