Právě vysíláme

GEORGE LUCAS si připadal zrazen! Jak to přesně bylo s prodejem HVĚZDNÝCH VÁLEK?

30. září 2019 15:10
GEORGE LUCAS si připadal zrazen! Jak to přesně bylo s prodejem HVĚZDNÝCH VÁLEK?

Po letech se konečně dozvídáme další podrobnosti o tom, jak to bylo s prodejem Lucasfilmu společnosti Disney. A samotný George Lucas byl z jeho okolností asi pořádně rozladěný.

V roce 2012 společnost Disney odkoupila Lucasfilm za více než čtyři miliardy dolarů. Nejprve se zdálo, že všechno proběhlo hladce, posléze však začaly na povrch vyplouvat podrobnosti o tom, že George Lucas není zrovna spokojen. Další střípky do mozaiky se dozvídáme z autobiografie Roberta Igera, generálního ředitele společnosti The Walt Disney Company.

Mimosmluvní dohoda

Všechno začalo ještě před vyjednáváním o prodeji Lucasfilmu, tedy v době kdy George Lucas předložil vedení Disneyho scénáře na další tři epizody. To se rozhodlo scénáře odkoupit, přesto se Lucasovi všichni snažili dát najevo, že i přes jejich odkoupení na ně nejsou smluvně nijak vázáni. Při podpisu smlouvy pak měl Iger Lucasovi říct, že bude konzultant v dalších kreativních záležitostech. Iger se ale podle svojí verze znovu snažil dát Lucasovi najevo, že se jeho návrhy nemusí řídit.

Právě tady pak vzniklo hlavní nedorozumnění: Lucas si myslel, že na základě mimosmluvních dohod s ním bude studio jednat. To se ovšem rozhodlo jít jinou cestou, ze které byl Lucas po premiéře epizody s názvem Síla se probouzí v roce 2015 poněkud zklamaný.

Už letos v prosinci se pak dočkáme vyvrcholení téhle rozporuplně přijaté trilogie. Tak uvidíme, jak si s ní tvůrci poradí.

 

Zdroj: movieweb.com

 

 

Články, které by tě mohly zajímat