Právě vysíláme

Grandiózní podívaná! Byl zveřejněn trailer k očekávanému snímku Duna

23. července 2021 15:10
Grandiózní podívaná! Byl zveřejněn trailer k očekávanému snímku Duna

Filmoví nadšenci si jistě hryžou nehty nedočkavostí – byl zveřejněn první trailer k očekávané adaptaci legendárního románu Franka Herberta Duna. Ve snímku hraje například Zendaya, Oscar Isaac, Dave Bautista, Josh Brolin nebo další známé tváře. A zatím to vypadá, že se máme sakra na co těšit!

Filmoví nadšenci již netrpělivě vyhlížejí podzim, 3. září se totiž na festivalu v Benátkách uskuteční premiéra snímku Duna a 14. října pak film zamíří do kin. Ambiciózní režisér Denis Villeneuve, který stojí například bijákem Blade Runner 2049, konečně představí svou vizi sci-fi klasiky od spisovatele Franka Herberta.

Na scénáři pracoval kromě režiséra také třeba Eric Roth – chlapík, co mimo jiné napsal Spielbergovo historické drama Mnichov, za které získal nominaci na Oscara za adaptovaný scénář. A hvězdné je i obsazení: v hlavní roli Timothée Chalamet, v dalších rolích pak třeba Zendaya, Oscar Isaac, Dave Bautista, Josh Brolin a další. Docela silná sestava, ne?

A samotný trailer fanouškům naznačuje, že rozhodně nebudou zklamaní. Půjde sice zřejmě o tradičnější verzi, než s jakou přišel v roce 1984 režisér David Lynch, nebo ta, co plánoval Alejandro Jodorowski (v jeho vizi měli hrát v Duně například Mick Jagger nebo Salvádor Dalí), ale rozhodně se můžeme těšit na epickou podívanou! Posuďte sami!

Zdroj: YouTube

Články, které by tě mohly zajímat