Právě vysíláme

Gump zamíří v dubnu do kin, hlas psímu hrdinovi propůjčil Ivan Trojan

4. února 2021 17:10
Gump zamíří v dubnu do kin, hlas psímu hrdinovi propůjčil Ivan Trojan

Nový snímek režiséra F. A. Brabce Gump – pes, který naučil lidi žít vstoupí do kin už v dubnu. Celým filmem provází hlas Ivana Trojana, který už dříve Gumpa namluvil jako audioknihu.

Jak se herec Ivan Trojan přiznal, práce na filmu Gump – pes, který naučil lidi žít, pro něj byla těžší než na již dříve vyšlé audioknize. „U audioknihy jsem se řídil především svou představou o příběhu a četl jsem ji víc kontinuálně i podle představ režiséra Lukáše Hlavici. Tady ale hraje obraz daleko důležitější, možná nejdůležitější, roli. Musel jsem se přizpůsobovat obrazu, což už je ´rozkouskovanější´práce,“ uvedl s tím, že mu však dřívější namluvení knihy pomohlo k tomu, aby do filmu vstoupil přirozeněji.

S režisérem snímku F. A. Brabcem herec pravidelně konzultoval jednotlivé pasáže filmu. „Společně jsme hledali ten výraz, takže když se mi něco nezdálo, nebo mi nějaká věta nešla do pusy, upravovali jsme ji,“ vysvětlil Trojan, který má sám k pejskům blízko. „Doma máme už druhého pejska, drsnosrstého jezevčíka. V den, kdy odešel náš první jezevčík Čenda, se narodil jezevčík Kuba. Řekli jsme si, že je to asi znamení, a pejskové si tak u nás tu štafetu hezky předali,“ svěřil se herec.

Zároveň přiznal, že si během namlouvání audioknihy a následně také filmu uvědomil, že by svému domácímu mazlíčkovi mohl věnovat více času. „Myslím si, že jsem docela dobrý pejskař, ale uvědomil jsem si, že jsem dost často netrpělivý. Často už spěchám do práce. A ono je zapotřebí si pro pejska udělat čas, přemýšlet a umět se vcítit do jeho duše a do toho, jak on se na ten svět dívá,“ uvedl Trojan.

Spolupráci s ním si režisér F. A. Brabec pochvaluje. Ivan Trojan je úžasný. Ví, že nám moc pomáhá, a my mu za to strašně moc děkujeme. Je duší toho psa, to říkal i Filip Rožek. Je to štěstí veliký, že Gumpa mluví právě on, protože on je ten Gump, opravdu.“

Premiéra filmu v českých kinech je prozatím naplánována na 15. dubna 2021. Distributorem je společnost Bioscop. Ve snímku se objeví Bolek Polívka, Eva Holubová, Ivana Chýlková, Karel Roden, Jana Plodková, Richard Krajčo, Patricie Pagáčová, Marek Taclík, Zbigniew Czendlik, Hana Holišová, Olga Lounová, Karin Krajčo Babinská, Nela Boudová, Anna Šulcová, Natálie Rožková, FattyPillow, Karlos Vémola, Zdeněk Dušek a další.

Zdroj: Bioscop

Články, které by tě mohly zajímat