Právě vysíláme

Hamleta si v chystaném krváku zahraje žena

22. prosince 2020 12:10
Hamleta si v chystaném krváku zahraje žena

Rovnoprávnost hýbe světem. Zatímco v chystané bondovce si agenta 007 zahraje žena a ve filmu BBC se jako královna Anna Boleynová představí černoška, íránský režisér Ali Abbasi se do rozhodl do role Hamleta obsadit ženu.

V chystaném filmu Insane & Bloody si postavu Hamleta zahraje švédská herečka Noomi Rapace, která se před kameru poprvé postavila už ve svých sedmi letech. „Je to můj snový projekt. Doufala jsem, snila jsem o něm po celou mou hereckou kariéru,“ uvedla.

Připravovaná novinka má být plná nečekaných zásahů do literární klasiky, Abbasi prozradil, že půjde o krvák. Shakespeare nám příběh Hamleta ukradl. Teď přišel čas, abychom si ho vzali zpět a představili jeho šílenou a krvavou verzi, kvůli které se bude autor otáčet v hrobě. Udělejme Hamleta zase skvělého,“ řekl režisér.

Na projektu spolupracuje se scénáristou Sjónem, který stojí například za filmem The Northman, a producentem Meta Film Meldgaardem Madsenem. „Pracovat v této skupině lidí a natočit s ní dánský příběh se skandinávským nádechem, to je sen,“ uvedla herečka Rapace.

 

Zdroj: Deadline, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat