Právě vysíláme

Hayden Christensen si po patnácti letech znovu zahraje Darth Vadera

12. prosince 2020 14:10
Hayden Christensen si po patnácti letech znovu zahraje Darth Vadera

Darth Vader se vrací na scénu. Postavu z Hvězdných válek uvidí diváci v chystaném spin-offu stanice Disney.

Hayden Christensen si naposled postavu Anakina, později Darth Vadera, zahrál v roce 2005, kdy šel do kin třetí díl Hvězdných válek s podtitulem Pomsta Sithů. Následně se stáhl do ústraní a natáčení se už příliš nevěnoval. S nabídkou stanice Disney se ale vše změnilo.

Společnost Lucasfilm aktuálně pracuje na spin-offu úspěšné filmové série. Hlavní roli si v něm střihne Ewan McGregor, jenž ve filmech ztvárnil rytíře Jedi, a po jeho boku by se měl objevit právě Christensen. Ačkoliv by  postavu Dartha Vadera mohl ztvárnit kdokoliv jiný, jelikož v seriálu bude mít oblečenou masku, a i hlas tvůrci pozmění, jak přiznala Kathleen Kennedy, prezidentka Lucasfilm, přáli si do spin-offu Hvězdných válek dostat přímo Christensena.

Příběh seriálu Obi Wan Kenobi bude zasazený do období deseti let od dílu Pomsta Sithů. K McGregorovi a Christensenovi by se na place měli ukázat i další herci z původní filmové série. Mezi nimi například Genevieve O’Reilly, Stellan Skarsgard, Kyle Soller, Denise Gough a Adria Arjona.

Za scénářem seriálu stojí Joby Harold a jak prozradila Kennedy, natáčení začne v průběhu roku 2021. Na televizních obrazovkách by se pak Obi Wan Kenobi mohlo objevit v o rok později.

Zdroj: Variety, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat