Právě vysíláme

Herečka CHARLIZE THERON zkritizovala nominace na Zlaté glóby! „Je to směšné,“ tvrdí.

11. prosince 2019 13:10
Herečka CHARLIZE THERON zkritizovala nominace na Zlaté glóby! „Je to směšné,“ tvrdí.

Populární herečka Charlize Theron v rozhovoru uvedla, že podle ní jsou nominace na Zlaté glóby směšné. V režisérské kategorii nebyla v novém seznamu zmíněna žádná žena, přestože povedených filmů s ženskou režisérkou bylo letos několik. Porotci tvrdí, že seznam nominovaných je férový.

Smutná bilance

Charlize Theron si během odpovědi na dotaz, co si o novém seznamu nominovaných myslí, rozhodně nebrala servítky. „Je to opravdu, opravdu směšné. Není to vtipné,“ vysvětlila jihoafrická herečka. „Je to těžké a není to fér. Musíme nadále bojovat za spravedlnost.“ 

Charlize Theron na letošním udělování cen Zlaté glóby

Charlize Theron na letošním udělování cen Zlaté glóby

Seznam nominovaných filmů, herců a hereček pro udělování cen Zlaté glóby v roce 2020 způsobil velký rozruch zejména ve Spojených státech. Přestože během letošního roku vyšlo několik úspěšných filmů, za kterými stály režisérky ženského pohlaví, do seznamu nominací se nakonec nedostaly. Nezbylo tak na režisérky jako Lorene Scafarii (Zlatokopky), Olivii Wilde (Šprtky to chtěj taky) či Gretu Gerwig (Malé ženy). Pro filmové ocenění, jež během své pětasedmdesátileté historie darovalo ženským režisérkám pouze sedm nominací, je to velmi nelichotivá zpráva.

Společnost Hollywood Foreign Press Association, která za nominacemi stojí, tvrdí, že seznam je férový. Mezi nominovanými režiséry se objevili například Sam Mendes za film 1917, Todd Phillips za snímek Joker či Quentin Tarantino za film Tenkrát v Hollywoodu.

Co si o kritice na úkor nominovaných režisérů myslíte vy? Jsou tvrzení Charlize Theron spravedlivá? Napište nám váš názor do komentářů!

Zdroj: ELLE, Goldenglobes.com, Los Angeles Times, Instagram, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat