Právě vysíláme

Hra o trůny se vrátí na televizní obrazovky, tvůrci chystají její animovanou podobu

29. ledna 2021 13:10
Hra o trůny se vrátí na televizní obrazovky, tvůrci chystají její animovanou podobu

Oblíbená Hra o trůny se vrátí v animované sérii. Připravuje ji HBO Max a spolupracuje na ní s tvůrcem knižní předlohy Georgem R. R. Martinem.

Seriál Hra o trůny opustil obrazovky v polovině roku 2019. Z pozitivními ohlasy se tehdy poslední série příliš nesetkala. Oproti předchozím byla značně osekaná, řada dějových linek zkrácená tvůrcům se navíc nepodařilo vystavět takové napětí, na jaké byli diváci zvyklí.

Zároveň vyjádřili svou nespokojenost k proměně charakteru vždy dobrosrdečné postavy Daenerys Targaryen v podání Emilie Clarke, z níž se stala tyranka, která spálila na popel tisíce civilistů. Fanouškům se závěr seriálu dokonce nelíbil natolik, že vytvořili petici, v níž po HBO požadovali přetočení celé série, a to bez jejích dvou tvůrců.

Po dvou letech od konce Hry o trůny se seriál dočká své animované podoby. Více informací však zatím stanice HBO nepřinesla. Není tak jasné, zda se pokusí navázat na nešťastný konec slavné ságy, nebo ji fanouškům nabídce zcela od začátku.

Vedle animáku jsou v plánu také spin-offy a prequely. House Of The Dragon se zaměří na občanskou válku mezi Targaryeny a vtrhne na televizní obrazovky v roce 2022. V jednání je také vznik seriálu Tales Of Dunk & Egg, který by se měl zaměřit, jak už název vypovídá, na postavy Dunka a Egga.

Hra o trůny vznikla na základě předlohy fantasy série Píseň ledu a ohně od amerického autora George R. R. Martina, který se podílel také na tvorbě scénáře. Za osm let svého vysílání získal seriál celkem 59 cen Emmy, časopis Rolling Stone ji zařadil mezi dvanáct „největších TV show všech dob“ a Writers Guild Of America mezi „čtyřicet nejlépe napsaných televizních seriálu v historii“.

Zdroj: Times Now Canada, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat