Právě vysíláme

Hvězda filmu AVENGERS: ENDGAME o filmech studia MARVEL: „Drtivá většina zaměstnanců byla bílá“

30. června 2020 12:10
Hvězda filmu AVENGERS: ENDGAME o filmech studia MARVEL: „Drtivá většina zaměstnanců byla bílá“

Americký herec Anthony Mackie v novém rozhovoru popsal problémy se zastoupením etnických minorit ve filmech Marvel. Podle něj musí studio v budoucnu poskytnout férové výběrové řízení, které neznevýhodní možné zaměstnance kvůli barvě pleti.

Musí být přístupnější etnickým minoritám

Anthony Mackie patří k veteránům populárních filmů od studia Marvel. Rodák z New Orleans už šest let ztvární populární postavu Falcona a zdá se, že ho v budoucnu uvidíme i v roli Kapitána Ameriky. Ačkoliv je Mackie za svoje působení u studia Marvel nesmírně vděčný, podle něho se populární továrna na filmové trháky má v čem zlepšovat.

Jednačtyřicetiletý herec v rozhovoru pro server Variety prozradil, že byl v sedmi marvelovkách a pokaždé pocházela drtivá většina zaměstnanců a členů filmového štábu z jedné etnické komunity. A můžete hádat, kterou měl na mysli.

„Při natáčení sedmi snímků od studia Marvel mi opravdu vadí, že každý producent, každý režisér, kaskadér, mediální manažer či tvůrce kostýmů byl bílý,“ přiznal Mackie, „jedinou výjimkou byl snímek Black Panther, kde zase všichni byli černí.“ Podle Mackieho není tento přístup správný.

„Pokud najímáte pouze černochy pro černošský film, tak přiznáváte, že nejsou dost dobří, aby se ucházeli o pozice v jiných filmech,“ vysvětluje herec, „chci, aby Marvel zaměstnával ty nejlepší lidi, nehledě na barvu pleti. Výběrové řízení musí být férové vůči všem a musíme vybudovat novou generaci zaměstnanců, kteří nás posunou o krok kupředu.“

Snad se hercovi povede tyto změny ve studiu zavést. Filmovému průmyslu by to nepochybně pomohlo!

Zdroj: Variety, Good Morning America, Instagram, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat