Právě vysíláme

James Bond a gay? Producenti uvažovali, zda jeho intimní scénu s mužem ve filmu nechají

10. září 2021 9:10
James Bond a gay? Producenti uvažovali, zda jeho intimní scénu s mužem ve filmu nechají

Nová Bondovka měla mít premiéru už před více než rokem, kvůli koronaviru však pokračování slavné série uvidí diváci až letos na podzim. A jedna ze scén by měla být opravdu pikantní. Poodhalí milostnou minulost agenta 007.

Daniel Craig a Javier Bardem se v nové Bondovce dočkají intimní gay scény. Podle dlouholeté producentky snímků o agentovi 007 Barbaře Broccoli se přitom v připravovaném novém díle nemusela vůbec objevit. Studio mělo v plánu ji totiž z filmu vystřihnout.

V dané scéně je Bond připoutaný k židli a Silva se dotýká jeho hrudníku a stehen. „Pokoušíš se vzpomenout, na co jsi trénovaný. Jaké pravidlo tohle pokrývá? Hádám, že je to tvoje poprvé,“ říká ve filmu protivník agenta. Ten ho ale vyvede z míry se slovy: „Proč si myslíš, že je tohle moje poprvé?“

S žádostí o vynechání scény se setkal i scénárista John Logan. „Řekli jsme jim na to: ‚Ne, ne, ne a ne.‘ Odolali jsme,“ uvedl v dokumentu pro Apple TV. O ponechání „intimního“ okamžiku ve snímku pak rozhodla premiéra. „Diváky to překvapilo. Já se pak jen podíval na vedení a řekl: ‚Říkala jsem vám to.‘,“ dodala Brocolli.

Pierce Brosnan se přitom v roce 2015 nechal slyšet, že právě producentka o tom, že by James Bond mohl být gay, nikdy nechtěla slyšet. „Nemyslím si, že by to někdy ve svém životě dovolila. Ale určitě by to byl zajímavý pohled,“ uvedl tehdy s tím, že by si v roli agenta 007 dovedl představit také černocha.

Články, které by tě mohly zajímat